Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Akcie Facebooku se začnou prodávat zřejmě za 34 až 38 dolarů od JKL - U webových projektů ani tak nezáleží na samotném...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 5. 2012 16:13

    JKL (neregistrovaný)

    U webových projektů ani tak nezáleží na samotném businessu dané firmy jako na konkurenci.

    Vzpomínám si, že jsem měl možnost investovat kdysi do projektu xchat.cz, ale už jsem chápal, že největší slávu má za sebou a už to nikdy nebdude to, co to bylo, takže jsem do toho nešel.

    Teď, když najedu na jeho stránku, tak vidím, že je on-line v místnostech 1514. A tedy, kdyby projekt nefungoval pod Centrem, bylo by asi lepší servery úplně vypnout, protože za chvíli si nevydělají ani na elektřinu potřebou k jejich napájení.

    Přitom v době největší slávy xchat.cz jsem neznal nikoho, kdo by měl Internet a zároveň neměl alespoň vytvořený účet na xchatu.

    To, že za pár let nebude mladá generace (například dnešní 15 letí) při slově "Xchat" ani vědět, co to vlastně bylo, každému připadalo jako neuvěřitelné a měl mě za blázka.

    Ovšem tohle potká i Facebook. Za 15 let nikdo nebude vědět, co to bylo. Proto NEMA hodnotu 100 mld. USD a dělat do něj dlouhodobé investice je naprosto zbytečné.
    A bude úplně jedno, že nabídne nějaké "extra služby", webové aplikace jsou jako móda - změní se trendy a ty staré už nikdo nechce ani předělané.

    Takže podle mého názoru by už do Facebooku neměly být nalévány další investice s návratností v řádu let, ale mělo by se pracovat na od základu novém projektu, nazvaém například "me2" (Me too), který bude fungovat naprosto jinak a například bude zase soukromí chránit...

    Lidé totiž vždycky chtějí to, co nemají a sousedovic zahrada je vždycky zelenější. Proto by se firma, která chce prosperovat měla zaměřovat na svoji, ale zároveň se poohlížet i po sousedově zahradě - zákazník ani nemusí vědět, že obě mají jednoho majitele :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).