Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Aktualizace a zranitelnosti: Mocná zbraň i Achillova pata od P2010 - Konecne rozumny clanek na tema bezpecnosti. Pravidelne, vcasne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2012 14:00

    P2010 (neregistrovaný)

    Konecne rozumny clanek na tema bezpecnosti. Pravidelne, vcasne a bezpecne aktualizace jsou spolu s pouzivanim pocitace pod uctem s omezenymi pravy tim nejdulezitejsim prvkem bezpecnosti. Zadne antiviry a podobne veci nemaji tak velky vliv.

    V posledni dobe ovsem nektere "automaticke" aktualizacni mechanismy predstavuji spise vetsi riziko, nez samotne chyby timto opravovane. Klasickym pripadem je nechvalne znamy Google Updater nebo ted nove Adobe Flash 11.2. Oba instaluji aktualizacni Windows Service (bez moznosti volby to odmitnout v instalatoru !), ktere pak bezi pod systemovym uctem a delaji si kdovi co. Dokonce nepomuze ani na prvni pohled dostacujici zakazani takove windows service v Services, protoze si spusteni jeste "pojistuji" v Task Scheduleru. Mozilla sice pripravuje neco podobneho i pro Firefox 12, ovsem (alespon v betaverzi) to lze pri instalaci vypnout a nechova se to nijak zakerne.

    Ohledne mozneho podvrzeni aktualizace, napriklad vsechny Windows Update aktualizace maji digitalni podpis, ktery se pred spustenim overuje.

  • 22. 4. 2012 18:27

    JT (neregistrovaný)

    To je pravda, neb mě tyhle "aktualizace" které nelze jednoduše zkrotit docela odrazují od užívání produktů daných firem. A abych po každé instalaci hrabal v services, prohledával registry a cokoliv co se kde má možnost pravidelně spouštět, místo volby - aktualizovat pravidelně a v tichosti, nebo upozornit a nabídnout, nebo neupozorňovat vůbec....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).