Hlavní navigace

Aktualizace aplikace Mapy.cz přináší offline hledání a mapu Slovenska

5. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Seznam uvolnil aktualizaci mobilní aplikace pro Android a Windows Phone, iOS by měl přijít na řadu v brzké době. Aplikace brzy dosáhne milionu stažení.

Uživatelé mobilní aplikace Mapy.cz, kteří mají mobilní telefony s operačním systémem Android či Windows Phone, si mohou ode dneška stáhnout aktualizaci, která přináší několik novinek. Předně mapové podklady pro Českou republiku nově umožňují i offline vyhledávání.

„Nově nabízí mapové podklady České republiky nejen pro offline pohyb po mapě, ale i kompletní vyhledávání bez jediného „prosurfovaného“ bajtu.  Přitom velikost souboru při stažení do paměti mobilu nepřesáhne 300 MB,“ vysvětluje Aleš Vitinger, produktový manažer Mapy.cz.

Současně v Seznamu připravili pro mobilní aplikace i mapové podklady sousedního Slovenska. I ty je nově možné stáhnout přímo do paměti telefonu. Oproti mapám Česka zaberou méně místa, zhruba 170 MB. Podle Vitingera budou mít uživatelé na výběr, který z mapových podkladů si do telefonu stáhnou. Bude tedy možné mít i nadále v telefonu pouze mapu Česka nebo obě.

Seznam.cz se v nové verzi aplikace také snaží přiblížit podkladům, které jsou uživatelům k dispozici na webové verzi.

„S tím souvisí i aktualizace „Batůžku“. Nově se do turistické aplikace Mapy.cz po přihlášení propíší všechny body, které si uživatelé uložili na webu Mapy.cz. Brzy bude doplněna i možnost synchronizace tras mezi aplikací a webem. Mapy.cz jdou nově také použít v landscape poloze,“ říká Vitinger.

Zatím je aktualizace dostupná pro platformy Android a Windows Phone. Brzy by se měla objevit aktualizace i pro iOS. Seznam už ale dříve avizoval, že letos plánuje přijít i s verzemi speciálně určenými pro tablety.

BRAND24

Dosud zaznamenala mobilní aplikacie Mapy.cz více než 995 tisíc stažení. Z toho tři čtvrtiny připadají na platformu Android.


Autor: Seznam.cz

Zdroj: Seznam blog

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).