Hlavní navigace

Albumfotek.cz kupuje vlastník služby Photopost.cz

8. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost PhotoWorx oznámila zakoupení služby Albumfotek.cz. PhotoWorx již vlastní podobně zaměřené služby Photopost.cz a dFklub.cz. Snahou PhotoWorxu je vytvořit na českém Internetu jakousi mateřskou základnu pro všechny fotografy. Servery, které jsme sdružovali doposud, se však zaměřovaly spíše na fotografy, kteří vnímají fotografii jako umění. Albumfotek.cz se obrací i na druhou stranu a to jsou běžní uživatelé, vysvětluje nový majitel Martin Matějů.

Společnost PhotoWorx oznámila zakoupení služby Albumfotek.cz. PhotoWorx již vlastní podobně zaměřené služby Photopost.cz a dFklub.cz.

Snahou PhotoWorxu je vytvořit na českém Internetu jakousi mateřskou základnu pro všechny fotografy. Servery, které jsme sdružovali doposud, se však zaměřovaly spíše na fotografy, kteří vnímají fotografii jako umění. Albumfotek.cz se obrací i na druhou stranu a to jsou běžní uživatelé, vysvětluje nový majitel Martin Matějů.

Služeb pro sdílení a publikování fotek je na českém Internetu pochopitelně více. Pár příkladů za všechny: Fotoalbum.cz, Fotoalba portálu Centrum.cz, Tiscali Foto, Rajče.net a chystá se i opětovné spuštění české lokalizace služby Picasa Web Albums od Googlu. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).