Hlavní navigace

Alza.cz kromě půjčovny filmů rozjíždí také prodej digitální hudby

22. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Firma veškerý elektronický obsah přesunula do nové sekce Alza Media. Do konce roku chce mít v nabídce 1,5 milionu hudebních skladeb a tisíc filmů.

Nejen elektronické licence k softwaru, e-knihy, audioknihy, PC hry, ale nově hudba a online půjčovna filmů. Největší tuzemský internetový obchod Alza.cz se snaží stále více pronikat do světa elektronického obsahu. Nabídku nově soustředil do samostatné sekce Alza Media

Jak už jsme vás informovali v úterý, ve videotéce má Alza.cz zatím jen necelých 250 filmů. Jedná se většinou o tituly československé produkce z doby před rokem 1989. Zástupci firmy dnes ale oznámili, že do konce letošního roku by se počet dostupných titulů mohl vyšplhat na tisícovku.

BRAND24

V současné má době e-shop práva k filmům od společností Aerofilms, Ateliéry Bonton Zlín, CinemArt či North Video. Podle tiskové mluvčí Šárky Jakoubkové firma vyjednává i s dalšími filmovými společnostmi, jejichž jména ale nechtěla prozradit.

Kromě filmů se ale Alza.cz pouští i do prodeje hudby ve formátu MP3. Umožňuje jak nákup celého alba, tak i jednotlivých skladeb. V nabídce, která aktuálně čítá zhruba milion skladeb, nechybí jak čeští, tak zahraniční interpreti. Firma spolupracuje například s hudebními vydavatelstvími Universal Music Group, Warner Music Group či Supraphon. Na rozdíl od filmů jsou k dispozici aktuální tituly. Do konce roku by se měla nabídka hudby rozrůst na 1,5 milionů skladeb.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).