Hlavní navigace

Alza.cz rozšíří síť balíkomatů, zamíří do středních Čech

10. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aktuálně jich po Praze funguje sedmnáct, do konce letních prázdnin chce firma zprovoznit dalších třináct. Objeví se na vysokoškolských kolejích, ale zamíří i mimo Prahu.

Největší tuzemský e-shop svoji síť výdejních boxů spustil koncem května. Začínal s jedenácti lokalitami v Praze. V současné době jsou boxy rozmístěny na sedmnácti místech, převážně na pražských čerpacích stanicích OMV. 

Alza ale plánuje v průběhu prázdnin síť dále rozšířit. Před začátkem školního roku by mělo být v ulicích Prahy, ale také několika středočeských měst k dispozici celkem třicet balíkomatů s mimozemšťanem. Dostane se tak, co do počtu, na zhruba třetinu největší tuzemské sítě balíkomatů, kterou provozuje společnost IN TIME. Na trh se svými balíkomaty aktuálně vstupuje také Česká pošta.

AlzaBox umístěný načerpací stanici OMV v Újezdě nad Lesy.
Autor: Alza.cz

AlzaBox umístěný na čerpací stanici OMV v Újezdě nad Lesy.

V regionu středních Čech se chce se Alza.cz zaměřit na větší města v okolí Prahy. Konkrétní lokality ale zatím tají. Dá se však předpokládat, že podobně jako v Praze se boxy objeví na benzínových pumpách či obchodních centrech.

BRAND24

„Na přání našich zákazníků urychlujeme instalaci nových AlzaBoxů v regionu středních Čech. Po prázdninách pak čeká možnost vyzvedávání zboží ze schránek také na studenty v největších studentských areálech v Praze,“ uvedl Jan Moudřík, ředitel expanze Alza.cz. 

Firma si dosavadní provoz nového způsobu doručování objednávek pochvaluje. Podle našich informací jsou nejúspěšnější AlzaBoxy vytíženy v průměru na 80 %.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).