Hlavní navigace

Amazon chce spustit obdobu iTunes, ale s filmy

14. 3. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Internetový obchodní dům Amazon má v úmyslu prodávat filmy distribuované po Internetu. Má se jednat o obdobu úspěšného elektronického obchodu s hudbou iTunes. Zákazník si on-line vybere požadovaný snímek, zaplatí za něj a stáhne si film přes Internet. Ten si pak bude moci přehrát ze svého pevného disku nebo vypálit na DVD nosič. Amazon podle New York Times jedná se známými hollywoodskými studii. Probíhající jednání s Amazonem potvrdila studia Paramount Pictures, Universal Studios a Warner…

Internetový obchodní dům Amazon má v úmyslu prodávat filmy distribuované po Internetu. Má se jednat o obdobu úspěšného elektronického obchodu s hudbou iTunes. Zákazník si on-line vybere požadovaný snímek, zaplatí za něj a stáhne si film přes Internet. Ten si pak bude moci přehrát ze svého pevného disku nebo vypálit na DVD nosič. Amazon podle New York Times jedná se známými hollywoodskými studii. Probíhající jednání s Amazonem potvrdila studia Paramount Pictures, Universal Studios a Warner Brothers, čili tři velcí hráči. Možný kámen úrazu je ale v tom, že narozdíl od tzv. video-on-demand systémů zde existuje velké riziko dalšího kopírování nad rámec získané licence. (MacNN)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).