Hlavní navigace

Amazon jde proti Netflixu, svou videoslužbu nabízí už i samostatně

18. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Služba Amazon Video byla dosud jen součástí balíčku Amazon Prime. Firma ji teď začala prodávat i zvlášť, v Česku ale ani tak dostupná není.

Amazon má s videem velké plány – investoval do původního obsahu a dokonce slušně bodoval na Zlatých Globech. Jeho videoslužba Amazon Video (dříve Amazon Instant Video) ale byla původně dostupná jen jako součást klubového balíčku Amazon Prime za roční předplatné 99 dolarů.

Jak v oblasti online nabídky filmů a seriálů rychle stoupá konkurence, odhodlal se Amazon ke změně: od tohoto víkendu nabízí svou videoslužbu i samostatně, za měsíční předplatné 8,99 dolarů.

Pokud byste ji ale chtěli vyzkoušet v Česku, pohoříte: Amazon vás sice nechá kliknout na tlačítko „Start your 30-day free trial“, poté ale stránka hlásí bez jakéhokoli vysvětlení chybu (An error occurred during the sign up process, please try again) a ani opakované pokusy na ní nic nezmění.

Amazon Video je totiž stále dostupné jen ve vybraných zemích – kromě USA jde o Velkou Británii, Japonsko, Rakousko a Německo.

Součástí změny je také další balíček, který nově umožňuje platit předplatné Amazon Prime nejen ročně, ale také na měsíční bázi (s cenou 10,99 dolarů to vychází o hodně dráž než roční varianta). O něco víc za rok zaplatí i uživatelé, kteří nechtějí celý Prime a předplatí si jen video.

Konkurenční Netflix, který je od začátku roku dostupný už i v Česku, nabízí své služby v rozmezí od 7,99 do 11,99 eur za měsíc – ovšem s výrazně omezenější nabídkou oproti své americké verzi. 

BRAND24

Tuzemští fanoušci filmů a seriálů mají na výběr také z dalších videoték – počínaje službou Voyo televize Nova, přes operátorské videotéky O2TV či UPC Horizon, on-demand službu HBO Go, až k nabídce Filmy Google Play nebo iTunes. Jsou tu i servery s původním obsahem – publicistická DVTV, zábavní Stream.cz či Playtvák

Podle serveru Filmtoro, který agreguje nabídky tuzemských legálně dostupných děl, je momentálně v Česku dostupných 8114 filmů a seriálů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).