Hlavní navigace

Amazon spustí streamované video

29. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Amazon.com, největší americký a pravděpodobně také světový internetový obchodní dům spustí během několika následujících týdnů vlastní službu streamovaného videa. Informaci uvedl během rozhovoru s novináři výkonný ředitel a zakladatel společnosti Jeff Bezos. Společnost se tímto krokem snaží reagovat na stále se vyostřující konkurenci. Jedním z takovýchto hlavních rivalů Amazonu se dlouhodobě stala společnost Apple. Na vině je zejména služba iTunes, která se v Americe dlouhodobě drží…

Společnost Amazon.com, největší americký a pravděpodobně také světový internetový obchodní dům spustí během několika následujících týdnů vlastní službu streamovaného videa. Informaci uvedl během rozhovoru s novináři výkonný ředitel a zakladatel společnosti Jeff Bezos.

Společnost se tímto krokem snaží reagovat na stále se vyostřující konkurenci. Jedním z takovýchto hlavních rivalů Amazonu se dlouhodobě stala společnost Apple. Na vině je zejména služba iTunes, která se v Americe dlouhodobě drží na žebříčcích nejoblíbenějších servisů pro online nákupy hudebních souborů. Úspěch, který Apple dosáhl díky iPodu a iTunes na poli stahování hudby se ostatně Amazon pokusil zopakovat již loni v jiném segmentu trhu, tehdy uvolnil do prodeje svoji unikátní čtečku elektronických knih Kindle. (Yahoo News).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).