Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Android v levném těle aneb iPhone pro chudé od Petr - Článek na mě působí jako dost zaujatý. Ono...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 7. 2010 12:24

    Petr (neregistrovaný)
    Článek na mě působí jako dost zaujatý. Ono se dá na každým telefonu najít asi dost nedostatků, např. se mi dostala do ruky Samsung Omnia 2 - a ten bych bez milosti rozšlapal hned, a to je z úplně jiné cenové kategorie.
    Tohle mi dost připomíná HTC Touch 2 - malé, lehké, dost vybavené. Chtít dneska po každým phonu, aby měl ohromný kapacitní displej, byl multimediálním centrem, měl GHz procesor a paměti jako stolní počítač (a to celé za 10-20 tisíc) je myslím nesmysl. A za ty peníze není myslím co řešit a svou práci si určitě odvede.
  • 22. 7. 2010 12:35

    MSA2 (neregistrovaný)
    Určitě, recenze typu "první telefon s Androidem pod 5000 korun" pokračuje větou že jde vlastně o 3500 Kč (oops, ale co je to nějakých 30%...).
    Následující popis "tohle nemá, tohle je špatné" je mlácení prázdné slámy. Každému je jasné, že s tímhle telefonem nebudete tolik kůl jako s HTC HD2 nebo ajfounem za 18 tisíc, nicméně autor má potřebu toto připomínat od první do poslední věty. Proč? Co měl dát článek čtenáři?
  • 23. 7. 2010 2:09

    anonymní
    "Nebylo by třeba srovnání s Hero, Wildfire, Legend, Desire, nebo aspoň Xperií přece jenom více k věci? :)"

    Nebylo, bylo by to nespravedlivé. Patrick velmi správně staví vedle sebe přístroje srovnatelné co do kvality, nikoliv ceny. ;-)
  • 22. 7. 2010 17:05

    Bennie
    :) tak pokud to mělo být zaměřeno na použitelnost Androidu na takto malém a lowend přístroji a nikoliv srovnání s jinou platformou, pak bych čekal že to srovnáte s mid a high end Androidem a ne s jinou platformou :) Těžko srovnávat jablečnou platformu s WM a Androidem, když moštárna si nic než ultrahighend na trh dát netroufne :) Pak jediné férové srovnání je highend s highendem.

    Nebylo by třeba srovnání s Hero, Wildfire, Legend, Desire, nebo aspoň Xperií přece jenom více k věci? :)

    Ehm, která firemní klientela kupuje lowcost telefony? Nedejbože v očekávání něčeho více než lowcost telefonu? :)

    Já jsem ta nejmenší kategorie firemní klientely co bere Vodafone na vědomí (2 aktivní sim), a Desire jsem "dostal" za 1,-, proč bych prosím měl uvažovat o něčem horším?
  • 23. 7. 2010 10:17

    Bennie
    Milý pane Zandle, jak Vás obvykle respektuji, tak tentokrát mi to trochu začíná připomínat jablečnou hysterii člověka, co byl obviněn z jablečné hysterie:

    Trocha citace z článku o úplně jiném přístroji, kde nikdo přece rozhodně nesrovnáná s iPhone:

    "iPhone pro chudé"
    "z virtuální klávesničky na iPhone dělá použitelný nástroj"
    "když na iPhone netrefíte správné písmeno"
    "technicky jste na tom sice lépe, než iPhone, v praxi vám ale bude jím vymyšlený způsob editace textu scházet"
    "delší zkušenosti s Androidem rychle seznáte, proč Apple od počátku zakázal multitasking"
    "kamarádům s iPhone vysmívat, že jailbreakují telefon, tak buďte opatrní."
    "Můj tři roky starý iPhone 2G s 1 Mpx fotoaparátem dělá o něco lepší fotky"
    "Ještě o málo víc vás vyšvihne do nabídky iPhone"
    "Nemusí to být zrovna iPhone, on takový Android na dražším hardware a s pořádným displejem také odvede své"

    Mimochodem, přestaňte prosím s tím kádrováním na fanoušky toho či onoho tábora... snad nejste také takový oDDborník? Pokud už mne chcete mermomocí někam zaškatulkovat, tak prosím o škatulku Symbian UIQ3 RIP :)

    To opravdu nemůžete přenést přes srdce, že tenhle kousek za necelé 4 litry umí "víceméně to samé" co Váš elitní a samozřejmě velmi povedený iPhone, ale bratru za pětinásobek? Pak zkuste na chvilku připustit, že třeba chyba nemusí být v tomhle povedeném korporátně neoptimalizovaném lowcostu, ale možná třeba i v cenové politice Vašeho elitního korporátně zcela optimalizovaného klubu :)

    Na můj vkus pouze sedmiciferného daňového základu trochu předraženého elitního klubu, ale to je o volbě každého jednotlivého uživatele.
  • 22. 7. 2010 15:56

    Bennie
    Nechtěl byste se se stejným zaujetím pustit do srovnání iPhone a třeba HTC Desire? Myslím že by moštárna dopadla poněkud hůře :)

    http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/htc-desire-vs-iphone-4-vs-samsung-galaxy-s-702739?artc_pg=9

    Kolikanásobně musí být iPhone lepší, aby odůvodnil svojí 5x vyšší cenu? :) Opravdu je iPhone alespoň ať nežeru aspoň 2x lepší ve všech parametrech než tenhle Vodafone ultra low cost foun, který na první pohled zvládne za pětinu ceny prakticky to samé co iPhone?
  • 23. 7. 2010 10:38

    jméno není podstatné (neregistrovaný)
    Dobře, pomiňme teď věty z článku, které s iPhone přímo srovnávají (čtu to tam zhruba čtyřikrát, ale je možné, že mám úplně jinou verzi článku než jste napsal). Přesto by mne zajímalo, proč jste vůbec iPhone do článku dal, když předem víte, že se strhne flame? Nebo že by to byl ten účel?

    Bohužel, pane Zandle, celý tento článek je šlápnutím do čehosi nevábného. Hlavním problémem je, že tady vůbec nemá co dělat, nemá to nic společného se zaměřením serveru a vsadím boty, že pokud by to napsal někdo cizí a nabídl vám to k uveřejnění, tak ho s tím vyrazíte. Buďte prosím té dobroty a nedělejte si z Lupy svůj soukromý blog, i když jste pan šéfredaktor. Máte-li touhu podobné články psát, pište je, určitě si najdou svou čtenářskou obec, ale nechte si je u sebe na webu a když už vás svrbí psty, tak si dejte upozornění do zpráviček. Hlavní článek ale ponechte s tématem, které je Lupě trochu bližší.
  • 23. 7. 2010 9:22

    Bennie
    Jistě, proto jej budeme raději srovnávat s iPhone, protože to je stejná třída??? Pane, kdy jste se naposledy podíval do ceníku?

    Hero má k tomuhle VF asi 3x blíž než iPhone

    http://www.zbozi.cz/p426700-htc-hero/?q=htc%20hero&sId=n0fGo2jRweADRCmJsBOX&r=hp

    Která firemní klientela, trvající na bezchybně fungujících a perfektně vyladěných korporátních funkcích, které panu Zandlovi zde tak chybí, kupuje lowcost telefony??? Který IT správce nakoupí lowcost telefon a pak nadává, že to neumí synchronizaci s exchange? :) Jedině takový, který na svém místě nemá co dělat :)

    Zkuste jako správce vozového parku střednímu managementu vnutit lowcost služební vůz :) Myslím že pan obchodní ředitel bude ze své nové služební Toyoty Aygo nebo Opelu Corsa úplně unesený:) Nebo víte co, na Vaši počest bych mu doporučil optimalizovaný korporátní vůz Fobia 1,2 HTP, pan náročný korporátní klient bude jistě ržát blahem.

    Ale o tom není diskuze, zda drahý telefon, nebo laciný, diskuze je o tom, zda levný android nebo drahý jablíčko... takto to pan Zandl postavil... kdyby to postavil zda levný nebo drahý android, tak ani neceknu!
  • 23. 7. 2010 19:44

    R61 (neregistrovaný)
    "4 litry umí "víceméně to samé" co"
    Nechci vas rozrusit, ale toto kriterium je hojne reseno na druhem stupni ZDS. Neco elitniho je vytlaceno nahoru uplne kvuli neco jinemu nez tim co to umi. Zrovna tady mam CASIO hodinky s 47 funkcemi a to je o 45 funci vic nez nez 22x drazsi hodinky od jineho vyrobce, ktereho nezna ani promile lidi.
    Coz ovsem neznamena ze si nemyslim ze iphone kupuji divni lidi, na druhou stranu kdybych mel provdat sestru tak nikdy nekomu kdo pouziva WM, to uz radeji ten apple. Android je me sympaticky, Nexus je rychlej, dobre se ovlada, prozranost sluzbama Gmailu me vyhovuje, kdybych nepotreboval s telefonem pracovat ihned si ho koupim.
  • 23. 7. 2010 8:55

    Martin P. (neregistrovaný)
    Srovnání s Hero, Wildfire, Legend, Desire, nebo aspoň Xperií k věci by nebylo....

    ...protože tyhle telefony jsou jiná třída. A hlavně pokud nejsou v cenové akci dvou a x násobek VF845. Tedy mělo by to smysl srovnávat asi jako Dell Precision workstation proti Tesco sestavě.

    Ehm, která firemní klientela kupuje lowcost telefony?... ...ta která zaměstnanci chce dát pracovní nástroj, nikoliv hračku.

    Protože firma VF některé jedince dostatečně nepodojí aby se jí vyplatilo jim Desire dát za 1kč. Oni si teda musí telefon koupit skoro za plnou. A představa, že telefon bude ztracen \ ukraden \ utopen \ rozdrcen moc není lákavá , tedy proč tak drahý telefon? V čem se Vám ta "investice" vrátí?
  • 23. 7. 2010 11:05

    . (neregistrovaný)
    Řekl bych, že si pan Zandl bere příklad z jedné otylé socky a pokouší se o její styl.
  • 2. 8. 2010 11:14

    Patrick Zandl
    Mám určitou zkušenost, takže si dovolím oponovat. U iPhone jsem nepotřeboval vyměnit baterku po dobu tří let životnosti, naopak se mi líbí, že mi nevypadává při každém pádu na zem. Ale budiž, to může být věc názoru, někdo ji jistě mění často.

    Neměly potuchy o multitaskingu? iOS je od počátku nativně multitaskingový systém s tím, že tato funkce je z obchodních důvodů zablokována. Zjistěte si nejdříve fakta. Kdybyste se někdy podíval do vytížení procesoru iPhone, tak byste zjistil, že většina uživatelů jej využije až na krev velmi často, například při přehrávání videa nebo začátku renderování web stránky přes wifi atd. Těch funkcí, kde je třeba vysoký výkon pro slušnou odezvu GUI, je celá řada.

    Každý telefon má chyby. Je snad pro uživatele dobré, aby si uvědomil, jestli mu vadí nebo nevadí a byl o nich informován. Neinformovat o nich je věcí propagačních materiálů, ne článků u nás.
  • 7. 8. 2010 14:06

    dk1844 (neregistrovaný)
    Mne se napriklad velmi libilo zjisteni, ze podle pouzitych a spustenych aplikaci, lze na androidu baterku uspesne setrit, ale taky klidne celkem v pohode v cukuletu vycucnout. Fakt, ze je to v rukou uzivatele je mi velmi prijemne, a jak se rika, kazdy sveho stesti strojvudce. Potom muze 'ne zcela hloupy' uzivatel najit rozumny kompromis mezi vydrzi baterie, komfortem a treba i vyuziti multitaskingu.*

    Naproti tomu u iPhone, ac jeho ruzne funkce a vychytavky z nej delaji dobry stroj, pristup vyrobce, kdy neco zablokuje z 'obchodnich duvodu' je mi velmi proti srsti. Mozna by budete oponovat.

    * = Jinak zcela souhlasim s nazory, ze u telefonu za 3.6k je treba chapat, ze moznosti jsou za takovou cenu vyborne a ze kdyz si priplatime drazsi pristroj, moznosti mohou byt lepsi. VF 845 beru vzhledem k cene a funkcnosti za opravdu dobry kompromis xD
  • 28. 7. 2010 14:27

    anonymní
    Vážený pane, opravdu Vám doporučuji si koupit nakousnuté jablko někde v bazaru.
    Pokud nevíte, tak například výměna baterie neni u fujPhone tak úplně standardní záležitostí k čemuž Vám blahopřeji.

    opravdu vidím výhodu iPhone v rychlosti, a nedivme se :), vždyť do verze 4 nemeli applaci ani potuchy o tom, že by mohli poskytnout multitasking. A popravdě myslím, že 99% uživatelů fujPhone nevyužije ani 10% výkonu hardware který zaplatili.

    Mě osobně tu teď leží VF 845 na stole a přiznávám má mnoho chyb, ale zas který low end je nemá? A mnohé z nich jsou softwarové tak mohu doufat v nápravu updaty (narozdíl od jistého telefonu s problémy se signálem v případě podle mě normálního držení).

    PS: netvařte se tu prosím jako tupec se slovy já nechci porovnávat fujPhone s low endem, vždyť to máte v názvu Vašeho článku (patřící spíše na blog).
  • 22. 7. 2010 14:24

    Patrick Zandl
    Měl mu nabídnout soupis potíží, které dosavadní cenové kategorie chytrých telefonů neměly a vyvarovat jej potenciálního zklamání. Pokud chcete reklamní leták plný superlativů, obraťte se na výrobce a nezlobte se na jiné čtenáře, kteří by se možná rádi dozvěděli o věcech, které jim mohou vadit.
  • 23. 7. 2010 9:27

    Patrick Zandl
    Co to trepete za nesmysly pořád do kola? Nikde přeci nesrovnávám V845 s iPhone. O tom článek vůbec není, je o tom, jestli je použitelný telefon s levným hardware a chytrým operačním systémem. Není to porovnání žádných telefonů.

    Ale ano, jakmile se do článku o Androidu napíše iPhone, je fanoušek Androidu zbaven chladného uvažování a jde hájit barvy hlava nehlava, i kdyby si měl do článku něco přimyslet a vnucovat to jako autorovy závěry a myšlenky, že...
  • 22. 7. 2010 16:23

    Patrick Zandl
    Ale tohle přeci nebylo srovnání iPhone a V845, tohle byl článek o slabinách levného chytrého telefonu a zamyšlení nad tím, zda je to ještě použitelné zařízení. Je zajímavé, jak se androidistům zatmí před očima, když se do článku o android zařízení napíše iphone...

    Jinak pánové z Techradaru neudělali úplně špatnou práci, ale dosti si zůžili pohled. Kdybyste se na to díval z pohledu firemního klienta, dopadlo by to o dost jinak.

    A ne, testy telefonů obecně dělat nechceme.

    Cenu si odůvodňuje každý sám. Například můj závěr z V845 je, že bych si radši připlatil trojku za pořádný displej u Wildfire, než si kupoval V845. Ale někomu to zase nevadí a bude spokojený. Asi proto se vyrábí více modelů, že...

    A ano, jestli mohu porovnat, na iPhone 2G se mi pracuje citelně lépe, než na V845. Z části je to dané tím, že Android systém není na tak malý displej moc optimální, z části nevýkonným HW, z části mizerným displejem, z části tím, že Android je pořád ještě slabší, než iOS - suma sumárum si radši koupím z bazaru iPhone 2G s EDGE než tohle s 3G ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).