Hlavní navigace

Názory k článku Anketa: Co říkáte na novou podobu výsledků hledání na Seznamu?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 10. 2013 21:03

    Roman Nikl (neregistrovaný)

    Cha cha. Erudovaná mladá generace!

    Doporučuju poslední výzkum počítačové gramotnosti na základních školách. Katastrofa.

    "Programátorská" generace 90. let se už opakovat nebude. Tehdy si i člověk, co chtěl hrát, musel umět něco nastavit. Dnes je to pryč a je smutné, že Seznam tento úpadek podporuje a ještě na něm chce vydělat.

  • 18. 10. 2013 15:21

    manakmichal (neregistrovaný)

    Mně osobně se také líbí směr, kterým Seznam jde. Ač často některá rozhodnutí nechápu a stále si myslím, že používat "dlaždice" pro všechny platformy je nesmysl. Ale to je jen můj osobní postoj.

    Opravdu by mě zajímalo, jestli lidé na webu vyhledávájí podle obrázků než podle skutečného obsahu (text, ...). Osobně si nejsem jist tím, že se ve vyhledávání tlačí spíše náhledy webů a zkrátila se délka textů a v podstatě zařízl mikroformáty, schéma, atp.

    Vidím v tom také velkou nevýhodu - budu muset doma mámě vysvětlovat, proč se ty služby tolik mění a proč se musí "naučit" všechno znova :-).

    Jsem opravdu zvědav, jak si nový Seznam povede a protože to je česká společnost, držím jí palce. Určitě se mi líbí ten "inovativní" přístup a velké odlišení.

  • 18. 10. 2013 20:17

    kejml (neregistrovaný)

    Právě naopak. Dnešní mladí nechtějí nic nastavovat, řešit, objevovat. Vyžadují hotové řešení na zlatém podnose.

  • 18. 10. 2013 15:14

    revers (neregistrovaný)

    Málo výsledků na stránku, kde to nastavit jsem nenašel.
    Ale jde to vyřešit, dám hledat např. auta:
    http://www.seznam.sk/#!/?q=auta&type=a­ll&from=0&to=1
    zobrazí se 9 výsledků, nebaví mě klikat abych se dostal k dalším stačí změnit adresu http://www.seznam.sk/#!/?q=auta&type=a­ll&from=0&to=100 (jakékoliv číslo pro zobrazení více výsledků).
    Potom už jen CTRL+scroll pro zmenšení textu aby to bylo víc vidět a je to podobné jako původní výsledky. Takže pro mě zbytečné "vylepšení".

  • 18. 10. 2013 21:33

    damit (neregistrovaný)

    Mě se to líbí, pokud to použijete na prohlížeči, který má větší rozlišení a plochu.Je to pro 70procent uživatelů seznam.cz dostacujici, ale zkusili jste si to pustit na telefonu?? Nebaví mě 6x machnout palcem jen abych se dostal přes 3 obrázky. To většina uživatelů použije spíše google.

  • 18. 10. 2013 15:34

    Petr Pavlik (neregistrovaný)

    Seznam se vydal konecne svoji cestou. Bohuzel ma jednu zasadni vadu. Vyrabi primarne web pro mobily a ve stejnem vzhledu ho masti na web. Tak vznikl Sport.cz bez hlavniho menu, ktere se krcilo dole a uzivatel musel rolovat kazdou stranku kilometr dolu. Tak vznikly naprosto nepouzitelna Volnamista.cz kde je text bez ladu skladu namasteny na stranku s minimalni podporou vyhledavani a trideni. Novy stream? dobry napad roztahnout video na max. Naprosto katastrofalni navigace na porady a temata ktera si muzete poustet. Nikdo nema sanci se na webu orientovat.

    Nove pocasi? je fantasticke zjistit jak je prave ted :-)) to vidim kdyz se podivam z okna. Hlavne ale ze mame krasnou obrovskou fotku pres cely web a info jak prave je :-)

    Novy fulltext? jeden zasadni problem. Ja hledam informace, pokud bych hledal grafiku tak si zapnu filtr. Pokud hledam informace potrebuju hlavne text. Pokud si seznam mysli ze vezme stranku 1900x600, z toho udela screenshot 120x50 a na nem si mam precist cilovou informaci kterou hledam tak to je ulet uplne mimo vesmir. Meli se soustredit na to aby jim na obycejne fulltext dotazy nevyjizdely naproste naproste nesmysly. Letite stranky s relevantnim obsahem radi na 30 misto, dynamicke substranky ze seo texty a nulovy rankem a relevanci na prvni misto. To je hlavni problem fulltextu a zadne vetsi ikonky ho nespasi.

    Resenim je opetovna koupe vyhledavani od google, jinak bude nadale prichazet o fulltext trh. Prijde mi ze si mysli ze jeho zachrana je delani sluzeb ocesanych tak aby to pochopil kazdy blbecek. I ten blbecek ale potrebuje obcas nejakou navigaci, trideni nebo funkci a bude hledat jinde.

    Otazkou je jak dlouho bude seznamu fungovat jeho homepage, protoze to je ta stranka ktera opravuje vsechny jeho chyby a nesmyslne navrhy. I kdyby na tuto stranku hodili bobek tak na ni bude momentalne chodit miliony lidi denne a tak kazde nesmyslne sluzbe za kterou by byl majitel potrestan odlivem navstevnosti nageneruje navstevy...

  • 18. 10. 2013 16:29

    Chlodvik (neregistrovaný)

    Ze ma Seznam sve uzivatele za retardy, je patrne. Simplicitni sluzby pro simplicitni lidi. Treba zoufale mobilni mapy, kde vyhodili jakekoliv menu, centrovani mapy na pozici nebo horizontalni pozici (funguji jen vertikalne, wtf!). Zajimalo by me, zdali si ale uvedomuje, ze mu ty proste bytosti casem vymrou. A erudovanejsi mladsi generaci nema cim zaujmout.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).