Hlavní navigace

Názor k článku Anketa: Jak velký FUP je ideální? Odpovídají šéfové operátorů i ČTÚ od Dreit - Na jednu stranu mají pravdu, že ČR je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2017 10:06

    Dreit

    Na jednu stranu mají pravdu, že ČR je specifický trh. Kdo může, ten se připojí přes místního WiFi providera za poloviční cenu bez omezení objemu dat. A rozhodně není náhoda, že je tu WiFi providerů tolik a všichni se uživí - nabízí lepší službu za méně peněz.
    Popravdě vůbec netuším, na koho mobilní operátoři cílí. Nejspíš nabízí mobilní internet jako prémiovou službu pro ty, kteří se bez něj odmítají i vydat na nákup, aby náhodou něco nezmeškali. Ovšem jak k tomu přijdou uživatelé na vesnicích, kde jiná možnost připojení není? Těm 1GB na zúčtovací období opravdu horko těžko vystačí. Když se kolegovi po vyčerpání FUP zastavila pomalá data, býval pravidelně i přes týden offline. A taková mizerná služba ho stojí dvojnásobek, než WiFi připojení od providera "za kopcem". Bohužel se na takovou vzdálenost nepřipojí a mezi oběma cílovými body nelze nic vybudovat, tak nemá na výběr. Jedině připlatit operátorovi za vyšší balíček.

    Zajímavá by byla spíše statistika toho, kolik lidí využije nad 80% z datového balíčku do konce zúčtovacího období. A kolik má vyčerpáno přes 60% či 70% v půli zúčtovacího období. Pak by se ovšem mohlo ukázat, že zákazníkům stávající limity nestačí. Rozhodně by to byla zajímavá čísla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).