Hlavní navigace

AOL jedná o vyhledávání, údajně by mohlo jít ale i o prodej

10. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V zámoří se spekuluje, že by Microsoft kvůli souboji s Googlem mohl zkusit koupit dalšího tradičního hráče na americkém internetovém trhu. Po neúspěšných námluvách s portálem Yahoo, kde se však později podařilo Microsoftu najít s Yahoo shodu alespoň na spolupráci, by nyní prý měla probíhat jednání o koupi AOL. Tim Armstrong, šéf AOL, na konferenci D8 uvedl, že probíhají jednání ohledně spolupráce v oblasti vyhledávání. Zatím AOL využívá Google. Server Business Insider s odvoláním na své zdroje…

V zámoří se spekuluje, že by Microsoft kvůli souboji s Googlem mohl zkusit koupit dalšího tradičního hráče na americkém internetovém trhu. Po neúspěšných námluvách s portálem Yahoo, kde se však později podařilo Microsoftu najít s Yahoo shodu alespoň na spolupráci, by nyní prý měla probíhat jednání o koupi AOL. Tim Armstrong, šéf AOL, na konferenci D8 uvedl, že probíhají jednání ohledně spolupráce v oblasti vyhledávání. Zatím AOL využívá Google. Server Business Insider s odvoláním na své zdroje tvrdí, že ve skutečnosti se nejedná o poskytování vyhledávací technologie, ale prodeji AOL a velmi vážným zájemcem má prý být právě Microsoft.

AOL v posledních letech tápe. Má za sebou odštěpení od kolosu Timer Warner, zkrachovalé námluvy s Yahoo i odchod Googlu coby menšinového akcionáře. Vedení firmy se snaží AOL zeštíhlit, s čímž souvisí i propouštění. Hlavně se ale dlouhodoběji snaží zaměřit svou pozornost na projekty úspěšné doma ve Spojených státech. Proto prodalo ICQ ruské investiční společnosti Digital Sky Technologies a údajně se chystá prodat také komunitní server Bebo.com.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).