Hlavní navigace

Apple chce do konce roku spustit streamování placených televizních kanálů po internetu, navzdory tomu, že zatím nemá obsah

2. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už loni se v amerických médiích objevily spekulace, že Apple hodlá dál expandovat do světa spotřební elektroniky a pracuje proto na vlastních televizních přístrojích s operačním systémem iOS. Podle serveru New York Post, ale Apple nyní spíše než o vlastní hardware, usiluje o spuštění placeného streamovaného televizního vysílání. Apple chce nabídnout celé televizní programy (stanice) jako aplikace. Ty bude možné spustit napříč zařízeními, které firma prodává a to včetně televizního set-top-boxu…

Už loni se v amerických médiích objevily spekulace, že Apple hodlá dál expandovat do světa spotřební elektroniky a pracuje proto na vlastních televizních přístrojích s operačním systémem iOS. Podle serveru New York Post, ale Apple nyní spíše než o vlastní hardware, usiluje o spuštění placeného streamovaného televizního vysílání. Apple chce nabídnout celé televizní programy (stanice) jako aplikace. Ty bude možné spustit napříč zařízeními, které firma prodává a to včetně televizního set-top-boxu AppleTV.

Háček je ale v tom, že se Applu zatím nedaří dohodnout s poskytovateli obsahu. Těm se nelíbí podmínky, které Apple nabízí.

Postoj Applu při jednáních se dá asi shrnout takto: My rozhodneme o cenu, stejně tak jako o obsahu, uvedl pro New York Post člověk obeznámený s jednáními. Podobné neshody Apple zaznamenal, když v minulosti vedl jednání například s hudebními vydavateli.

Zdroj: New York Post

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).