Hlavní navigace

Názor k článku Apple iPad, dobrej nápad! od anonym - Ale tady jde o to, že výrobky Apple...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 5. 2010 22:16

    anonymní
    Ale tady jde o to, že výrobky Apple nemají zcela základní a běžně používané funkce, které drtivá většina běžných uživatelů od podobných zařízení očekává. Příkladem je iPod a nemožnost Mass Storage. Co je intuitivnější? Přijít k někomu, připojit svůj MP3 přehrávač k PC s příslušnou hudbu/filmy si prostě stáhnout k sobě, nebo instalovat iTunes, synchronizovat se, složitě vybírat, co vlastně kopírovat (protože drtivá většina má v hudebních souborech pěkný bordel) a přitom se ještě modlit, aby nezačalo řvát DRM, že kopírovaný soubor je chráněný.

    Podobně iPad a nepřítomnost USB. Znám plno normálních uživatelů, co denně používá flashky na přenos prakticky čehokoli, ale ty, co používají webová úložiště a obousměrnou synchronizaci, kdykoli se připojí, sem ještě neměl možnost potkat. Tak jak někdo může tvrdit, že jim iPad jde vstříc? Každý čínský noname za pár tisícovek dneska přehraje všechny možné i nemožné audio a videoformáty, samozřejmě podporuje textové titulky a lidé berou jako velký nedostatek, když se jim v tom ten obskurní soubor stažený bůhvíodkud z internetu nepovede zapnout. Tak jak jim někdo může klidně prodávat něco, co se tváří jako zařízení určené primárně na přehrávání médií a přitom se do toho musí soubory složitě konvertovat a titulky natvrdo vypalovat, jak do 4 roky starého mobilu z výprodeje?

    Tady se vůbec nemluví o nějakých zvláštních úpravách, zásazích do registru, flashování upraveného firmware apod, což sktuečně drtivá většina lidí nedělá. Tady se mluví o zcela běžných a zaběhaných funkcích, které lidé od výrobků dané kategorie očekávají a pokud je nemají, projeví se obchodním neúspěchem všude, s vyjímkou Apple.

    Je svým způsobem fascinující, že když si Sony dovolila uvést na trh vlastní, parametricky velice kvalitní MP3, která rovněž nepodporovala Mass Storage, ve všech recenzích bez vyjímky se to objevilo jako významné mínus a firma to byla dokonce nucena napravit revizí firmwaru, aby daná řada neskončila fiaskem. A jinak nesporně kvalitní DVD recordéry a přehrávače značek jako Sony nebo Panasonic se jednu dobu staly zcela neprodejnými, protože oproti svým noname čínským kolegům tvrdošíjně odmítaly zavést podporu DivX a titulků. Apple je vyjímka, která nejen, že dokáže zákazníky přesvědčit, že danou funkci vlastně nepotřebují, ale že je to dokonce přednost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).