Hlavní navigace

Apple MacOS X pod Linuxem nebo Windows

18. 5. 2004
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zatímco uživatelé Macintoshů si mohou Windows pustit v terminálu dle libosti už několik let, opačně to nešlo. Teď už ale uživatelé Windows i Linuxu mohou použít emulátor PearPC, jehož verzi 0.1 před týdnem vypustila do světa dvojice třiadvacetiletých cášských nadšenců. Instalace MacOS na běžném PC sice trvá skoro čtyři hodiny a programy pod Pantherem stále ještě občas padají, ale to není nic, nač by uživatelé Windows nebyli zvyklí. Programátoři Sebastian Biallas a Stefan Weyergraf tvrdí, že na…

Zatímco uživatelé Macintoshů si mohou Windows pustit v terminálu dle libosti už několik let, opačně to nešlo. Teď už ale uživatelé Windows i Linuxu mohou použít emulátor PearPC, jehož verzi 0.1 před týdnem vypustila do světa dvojice třiadvacetiletých cášských nadšenců. Instalace MacOS na běžném PC sice trvá skoro čtyři hodiny a programy pod Pantherem stále ještě občas padají, ale to není nic, nač by uživatelé Windows nebyli zvyklí. Programátoři Sebastian Biallas a Stefan Weyergraf tvrdí, že na emulátoru pracovali rok a půl a ještě ho nedoporučují pro běžné nasazení - aby vám MacOS X na pécéčku běžel v reálném čase, potřebovali byste nyní asi 150GHz procesor. (Wired)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).