Hlavní navigace

Apple nejspíš koupí nepříliš úspěšnou sociální foto aplikaci Color

18. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Možná si pamatujete na Color, na Lupě jsme o této mobilní sociální „fotkové“ aplikaci psali v dubnu (viz Color by ráda rozvrátila sociální sítě. Fotkami.).  Podle Mashable se Apple chystá koupit společnost Color Labs, tedy společnost stojící právě za zmíněnou mobilní sociální aplikací. V souvislosti s akvizicí je uváděna částka v milionech (a možná dokonce s dvěma číslicemi) dolarů. 

Možná si pamatujete na Color, na Lupě jsme o této mobilní sociální „fotkové“ aplikaci psali v dubnu (viz Color by ráda rozvrátila sociální sítě. Fotkami.). 

Podle Mashable se Apple chystá koupit společnost Color Labs, tedy společnost stojící právě za zmíněnou mobilní sociální aplikací. V souvislosti s akvizicí je uváděna částka v milionech (a možná dokonce s dvěma číslicemi) dolarů. 

Color se přitom nijak nepodařilo uspět a žádný významný podíl na trhu nemá a to i přes zajištění více než 40 milionů dolarů počátečních investic. V březnu 2011 uvedené aplikaci se na trhu nepodařilo nijak významně uspět, doplnění integrace s Facebookem se nijak pozitivně neprojevilo a nedávno doplněné sdílení videa už vůbec ne. Aktuálně má tak Color pravděpodobně okolo čtyř set tisíc uživatelů, tedy opravdu hodně málo ve srovnání s jedničkou v této oblasti – Instagramem. Ten má přes sedm milionů uživatelů. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).