Hlavní navigace

Apple přes noc zvedl evropské ceny v App Store

26. 10. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Placené aplikace v iTunes App Store se přes noc pro Evropu zdražily. Zprávu o tom přinesla agentura dpa‑AFX. Ceny v eurech se zvedly o více než deset procent. Apple to neohlásil předem, tvůrci aplikací i uživatelé jsou postaveni před hotovou věc. Tvůrci si cenu nastavují sami, ale vybírají přitom z Applem připravených stupínků, a právě ty Apple zvedl. Nejnižší cena se zvedla z €0,79 na €0,89; jestliže aplikace stála €1,59, stojí nyní €1,79, a prodávala‑li se za €7,99, nyní na ni potřebujete €8…

Placené aplikace v iTunes App Store se přes noc pro Evropu zdražily. Zprávu o tom přinesla agentura dpa‑AFX. Ceny v eurech se zvedly o více než deset procent. Apple to neohlásil předem, tvůrci aplikací i uživatelé jsou postaveni před hotovou věc.

Tvůrci si cenu nastavují sami, ale vybírají přitom z Applem připravených stupínků, a právě ty Apple zvedl. Nejnižší cena se zvedla z €0,79 na €0,89; jestliže aplikace stála €1,59, stojí nyní €1,79, a prodávala‑li se za €7,99, nyní na ni potřebujete €8,99.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).