Hlavní navigace

Apple uvolnil SDK pro iPhone a chce oslovit firemní klientelu

10. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Apple konečně uvolnil dlouho očekávané SDK pro svůj iPhone, ale zatím jen pro americké vývojáře. SDK ke svému chodu vyžaduje Mac s procesorem Intel a systémem Mac OS X. Lze jej sice získat zdarma, ale pro testování aplikací přímo v iPhonu musí vývojáři Applu zaplatit 99 dolarů. Software pro iPhone půjde prodávat pouze v internetovém obchodě Applu s tím, že výrobce iPhonu si ponechá třicet procent z každé prodané licence, ale podporováno bude i bezplatné šíření freewarových programů. Otazník…

Apple konečně uvolnil dlouho očekávané SDK pro svůj iPhone, ale zatím jen pro americké vývojáře. SDK ke svému chodu vyžaduje Mac s procesorem Intel a systémem Mac OS X. Lze jej sice získat zdarma, ale pro testování aplikací přímo v iPhonu musí vývojáři Applu zaplatit 99 dolarů. Software pro iPhone půjde prodávat pouze v internetovém obchodě Applu s tím, že výrobce iPhonu si ponechá třicet procent z každé prodané licence, ale podporováno bude i bezplatné šíření freewarových programů. Otazník zatím visí nad sharewarovým modelem distribuce.

Apple také prezentoval tzv. Enteprise balíček pro firemní zákazníky, který v rámci iPhone 2.0 přinese možnost spolupráce s Microsoft Exchange a zpřístupní pokročilé funkce související s Wi-Fi včetně podpory WPA2. (iphonemania.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).