Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Apple zlehčuje chybu Masque Attack, umožňující v iOS podvrhnout aplikace od h4x0r - Nechápu, jak si někdo může vyhodit dva milióny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 11. 2014 11:37

    h4x0r

    Nechápu, jak si někdo může vyhodit dva milióny za předražený krám, jakým je Mercedes S-klasse.

    Pořídil jsem si konkurenční značku (a zmíním, co přesně, ať to každý vidí) Kia Opirus s cenou lehce přes milion. Motor méně žere, volant a sedačky to taky má, okna dokonce na elektřinu, taky palubní počítač a rádio s možností dodat CD.

    Domnívám se, že jsem si koupil lepší, výkonnější a ještě k tomu o milion CZK levnější auto. Osobně si nemyslím, že by Mercedes stál za ty peníze navíc. Ani ta pofidérní značka nápadně podobná invalidnímu hákovému kříži z Německa mi za to nestojí.

  • 18. 11. 2014 19:56

    Pan Perníček

    Nebudu zde kritizovat Apple za zabezpečení produktů. Chyby jsou na všech platformách.

    Co ovšem nechápu, je fakt, že lidé jsou schopni vyhodit více než 20 tisíc CZK za předražený krám, jakým je iPhone 6 plus.

    Pořídil jsem si konkurenční značku (nezmíním, co přesně, nechci vyvolávat flame), s cenou 11 480,-. Baterie má vyšší výdrž, procesor je stejně výkonný (snapdragon quadcore 2,2 GHz), RAM 2 GB, integrovaná paměť 32 GB s možností dodat microSD.

    Domnívám se, že jsem si koupil lepší, výkonnější a ještě k tomu o 9000 CZK levnější zařízení. Osobně si nemyslím, že by iOS stál za ty peníze navíc. Ani ta pofidérní značka nápadně podobná žlutému ovoci z Ostravy mi za to nestojí.

  • 18. 11. 2014 20:49

    Pan Perníček

    Prosím, zamyslete se nad tím, co jste napsal.

    1) Výkon procesoru je daný, jak s ním pracuje software je věc druhá.
    2) Apple HW není příliš odlišný konkurence.
    3) Stejné funkčnosti a potažmo i výkonu docílíte levněji na jiných platformách (Android, Windows Phone). Antivir nepotřebujete ani na Windows Phone (zatím), stejný princip.

    Osobně jsem si KOUPIL za dobu používání svého mobilního OS aplikace za 5000 CZK. Nemám problém se zaplacením nějaké částky, mám problém s tím, když je něco smradlavě předražené.

    Šmíring mi vadí a proto si hlídám, které údaje, komu poskytuji. Jde to i u mobilních zařízení, jen je to dost otravné. A protože mi vadí šmíring, nepořídím si hw a sw od firmy, která i u desktopů, notebooků dodává oboje, protože to Applu umožňuje šmíring provozovat velmi, velmi snadno. Viz v minulosti možnost zapnout kameru bez rozsvícení led-diody. Vždyť je snad složitější obvod vyrobit tak, aby bylo možné na povel vypnout nebo zapnout indikační diodu, než, když je na stejném el. spoji, jako webkamera...

  • 19. 11. 2014 10:39

    nnddsf (neregistrovaný)

    analyza jasne rika ze vetsina applikaci na Apple store je crap, a jejich store ma nejvetsi procento crapu ze vsech platforem

    duvod je jasny - nejvetsi pocet telefonu, ktere pouzivaji ovce, tudiz vetsi sance a navic platforma sama je tak zastarala, ze vyvojari maji obecne problem - pocet API, jejich vlastnosti atd...

    kde je crap, je samozrejme vetsi tlak na podvody
    a uzivatele serou na permissions, dalsi problem

    ostatne malo ctere, podvodnych app je na apple dost a PO odhaleni jsou stahovany

  • 18. 11. 2014 20:08

    Vilda (neregistrovaný)

    Kdyz ti nevadi ze te muze smyrovat komu se zamane s kazdou free aplikaci....
    Ze o tobe vyvojari vedi soukrome udaje, pokud neco koupis.....
    Mimochodem vykon procesoru u applu je vyssi.
    1. protoze je vsechno optimalizovane pro hardware (neni divu, maji nejaky desitky kousku).
    2. Protoze nepotrebujes antivir na bezne fungovani, protoze ve storu proste nejsou viry a podvodny aplikace co ti na pozadi posilaji placeny smsky :-).
    To ze jsou ty telefony od Applu super drahy s tim ale souhlasim. Ani nechapu, ze lidi silej na pulnocni prodej, kde u nas pak dostanou stejne prd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).