Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Asociace Jendy Perly: Hledám práci v sociální síti. Zn.: Umím zaujmout od omfg - nevim co kouris, ale chci cislo na tveho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2013 19:01

    JKL (neregistrovaný)

    Aha, takže všichni, kdo nepracují manuálně jsou buď prolhaní nebo zkorumpovaní? :-D

    Troufám si říct, že je na tom člověk lépe, pokud má lepší práci. Můj děda dělal celej život těžkou dělnickou práci a efekt to mělo ten, že zemřel v 50 letech, ještě než jsem byl na světě. Těžká manuální práce prostě likviduje zdraví a jenom dost vyjímečně potkáte někoho ve věku 85 let a řekne Vám, že celý život dělal nějakou těžkou manuální práci.

    Samozřejmě, že až veškerou manuální práci budou dělat stroje, tak bude stačit na život i odměna za 2 hodiny práce. Protože i k těm 2 hodinám budete taky používat zařízení, stroje, přístroje atd. a tím efektivnější to bude.

    Například v roce 1900 předat nějakou zprávu většímu počtu lidí byla práce na celý den. Dnes jenom uděláte klik, klik a 30 zákazníků ihned ví, že si mají přijít odebrat zboží - na začátku století jenom tohle dělal pomocník živnostníků celý den :-).

    A třeba taková "taxislužba", dnes musí mít hromadu zaměstnanců, aby mohla fungovat nonstop. A díky tomu jsou služby taxi dost drahé. Až budou GoogleCar běžnou věcí, tak majiteli taxislužby bohatě stačí nakoupit auta a cenu nechat jenom za energii + amortizaci vozu + 10% a je v balíku a zákazník jezdí za levno :-).
    Dokonce by se díky tomu mohla zrušit i MHD jak ji známe dnes (minimálně méně vytížené spoje nebo v některých menších městech) - žádné jízdní řády, žádné pevné zastávky!!
    Prostě jenom na mobilu kliknete jsem na místě A, chci do místa B. Systém si propočítá kdo všechno chce odkud kam, vybere nejvhodnější trasu a sám každému pošle, kde a v kolik ho nabere - tímpádem by nejezdily autobusy s třemi pasažéry, ale vzalo by je menší vozidlo. Autobus by vyjel až pro více lidí :-).

    Ale to je hudba budoucnosti... Každopádně pro začátek by mohly jezdit automaticky alespoň vlaky :-). Co například vůbec nechápu, tak proč dnes jednotlivé vozy metra řídí řidiči a ne počítače. Když někdo spadne do kolejiště, tak to počítač pozná lépe a dříve reaguje a jinak je to uzavřené prostředí, kde se nemá co stát.

  • 14. 3. 2013 18:17

    P2010 (neregistrovaný)

    "co všechno jiného a lepšího by mohl dělat."

    A co mohl delat ? Uzvaneneho managera ? Prolhaneho bankere ? Zkorumpovaneho politika ? Mereno financni odmenou je toto "lepsi" prace. Je na tom ale jako clovek opravdu lepe ?

    Ano, az stroje nahradi vetsinu lidske prace, nebude pak temer zadna prace. A co budou vsichni delat ? Samozrejme stacilo by pracovat 2 hodiny denne. Bude ale stacit dnesnim meritkem odmena za takovou praci na zivot ?

  • 14. 3. 2013 13:04

    P2010 (neregistrovaný)

    V dnesni dobe se nekteri lide kteri delaji "lepsi praci" casto vysmivaji, kdyz vidi manualne pracovat delnika na stavbe, opravovat silnici nebo zametat chodnik.

    Ovsem tito lide ze zbytecnych "socialnich medii" jsou jeste nize, prinos jejich prace nula, pocit jedinecnosti na nekonecnu.

  • 14. 3. 2013 18:06

    JKL (neregistrovaný)

    Člověk by měl dělat to, co je jeho maximální výkon a možnost. Jestliže tedy někdo zametá chodník je není mentálně retardovaný, je naopak jedině dobře, když se mu druzí vysmívají, protože alespoň si uvědomí co všechno jiného a lepšího by mohl dělat.

    Když jsem byl malý, tak moji prarodiče říkávali: "Když budeš dělat generálního ředitele a rozhodneš se, že chceš raději zametat ulice, tak to můžeš kdykoliv... Ale když první začneš zametat ulice a pak bys chtěl dělat generálního ředitele, to už jde o mnoho hůř!"

    Mimochodem je rok 2013 a na zametání ulic jsou stroje!! Používání lidí se smetákem je "práce, aby se pracovalo" a já osobně to beru za šikanování a ponižování lidské důstojnosti!

    Jednou budou veškerou manuální a rutinní administrativní práci dělat stroje. A lidi budou pracovat tak 4 hodiny týdně a pohoda :-).

    Většina lidí si myslí, že je to názor "šílence", ale kdybych někomu v roce 1700 řekl, že v roce 2000 se bude pracovat 40 hodin týdně a ne 72 a že podíl lidí v zemědělství klesne ze 70% na 1-3%, k tomu manuálně obdělávajících půdu na 0% a produkce bude tak obrovská, že i u 3x větší populace než byla v té době budou obrovské přebytky - tak by mě za takový názor taky upálili :-).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).