Hlavní navigace

Aukro.cz se otevírá i pro nezletilé uživatele

12. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aukro.cz chce hledat nové uživatele i v řadách nezletilých, kteří nyní budou moci na této aukční síni oficiálně obchodovat. Tzv. juniorský uživatelský účet si mohou nyní založit mladí lidé, kterým již bylo 15 let a jsou tedy trestně odpovědní. Juniorské účty mají hned několik omezení. Například konkrétní nákup je limitován maximální částkou 3 000 korun. Další omezení se týká obchodování v některých kategoriích jako jsou nemovitosti, erotika, automobily, zbraně, víno či dýmky a doutníky, dodává…

Aukro.cz chce hledat nové uživatele i v řadách nezletilých, kteří nyní budou moci na této aukční síni oficiálně obchodovat. Tzv. juniorský uživatelský účet si mohou nyní založit mladí lidé, kterým již bylo 15 let a jsou tedy trestně odpovědní. Juniorské účty mají hned několik omezení. Například konkrétní nákup je limitován maximální částkou 3 000 korun. Další omezení se týká obchodování v některých kategoriích jako jsou nemovitosti, erotika, automobily, zbraně, víno či dýmky a doutníky, dodává Lenka Hanušová, tisková mluvčí Aukro.cz.

BRAND24

V rámci skupiny Allegro je možnost obchodovat před dosažením plnoletosti zavedena více než rok v Polsku a dosavadní zkušenosti ukazují, že mladiství jsou aktivní a zodpovědní nakupující. Jen v říjnu 2010 utratili nezletilí uživatelé přes 4 miliony PLN, tedy více než 25 milionů českých korun, celkově nakoupili více než 110 000 položek, udává Lenka Hanušová. Juniorský účet bude od ostatních odlišen speciální ikonkou a po dosažení věku 18 let jeho držitele se z něj automaticky stane standardní účet.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).