Hlavní navigace

Názor k článku Auto.cz se vybouralo s vlastními uživateli od Jan Bednařík - 1) Jestli měli technické potíže, mohli předělat systém...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 9. 2010 21:31

    Jan Bednařík
    1) Jestli měli technické potíže, mohli předělat systém na kterém to běží i se stejným designem.
    2 a 3) Myslím že průkopníkem systému malých změn byli borci z Amazon.com které první zkušenost stála spoustu peněz. Někde jsem četl moc pěkný článek (možná to bylo v nějaké knížce), jak dělají většinu změn drobnými úpravami, kterých si skoro nikdo nevšimne.

    Ten princip je velmi jednoduchý. Pokud třeba chcete zásadně změnit barvu pozadí ze žluté na bílou, každý týden to pozadí lehce zesvětlíte, takže třeba za tři měsíce je bílé. Pokud byste to udělali ze dne na den, jistě by se spousta návštěvníků rozčilovala, proč už to pozadí není žluté a že ho chtějí zpět. Ale při těch postupných změnách si na to nové pozadí přirozeně zvyknou, většinou tu změnu ani nepostřehnou. Respektive uvědomí si ji, až když uvidí tři měsíce starý screenshot webu.

    Ne všechny změny se tak dají udělat, třeba přesunout menu z vertikální do horizontální polohy, ale na ty kosmetické úpravy to funguje výborně.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).