Hlavní navigace

Avast Free Antivirus 5.0 k vyzkoušení poprvé v Google Packu

23. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Do softwarového balíčku Google Pack, jehož česká verze byla poprvé představena v prosinci 2007, nově pronikla pro nekomerční využití v domácnostech bezplatná verze českého antivirový programu Avast od společnosti Alwil Software. V balíčku programů nahrazuje program Spyware Doctor with Anti-Virus. Bezplatný Avast není jen v české verzi Google Packu, ale i v některých dalších mutacích pro neanglicky hovořící země včetně třeba Německa, Francie či Polska. Nejde však o ostrý Avast Home 4.8, ale o…

Do softwarového balíčku Google Pack, jehož česká verze byla poprvé představena v prosinci 2007, nově pronikla pro nekomerční využití v domácnostech bezplatná verze českého antivirový programu Avast od společnosti Alwil Software. V balíčku programů nahrazuje program Spyware Doctor with Anti-Virus. Bezplatný Avast není jen v české verzi Google Packu, ale i v některých dalších mutacích pro neanglicky hovořící země včetně třeba Německa, Francie či Polska. Nejde však o ostrý Avast Home 4.8, ale o betatestovaný Avast Free Antivirus 5.0, což je jeho nástupce. Nakolik je moudré do produktu koncipovaného pro laickou veřejnost zařazovat testovací verzi bezpečnostního softwaru, ponecháme na vašem názoru.

Pokud si chcete Avast Free Antivirus 5.0 vyzkoušet, tak na webu společnosti Alwil Software byste jej hledali marně. Na základě dohody mezi společnostmi Google a Alwil Software (avast!) bude Google Pack jediným zdrojem pro získání Avast Free Antivirus 5.0 ve vybraných neanglicky mluvících zemích Evropy dokud nedojde k oficiálnímu vydání na konci roku 2009. Poté bude Avast Free Antivirus nabízen ke stažení i na našem webu a prostřednictvím obvyklých distribučních kanálů, vysvětluje stránka technické podpory. Zatím není k dispozici česká verze, ale je v plánu. (upozornil Václav Rak, děkujeme za tip)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).