Hlavní navigace

Šéf AVG Technologies J. R. Smith po šesti letech odchází

14. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: AVG
Přejde však do dozorčí rady. K opuštění místa CEO se rozhodl sám. Akcie po oznámení poklesly o pětinu.
J. R. Smith

J. R. Smith

J. R. Smith se po šestiletém vedení společnosti AVG Technologies a jejím loňském přivedení na NYSE rozhodl opustit místo CEO a přesunout se do dozorčí rady. Oznámil to už minulý týden. Akce společnosti po oznámení prudce propadly o několik dolarů (zhruba o 20 % hodnoty). J. R. Smith však prozatím zůstává — do doby, než se za něj najde náhrada, kterou firma hledá jak uvnitř, tak vně.

J. R. Smith se rozhodl z vlastní vůle. Pro tisk prohlásil: „Jsem hrdý na to, co jsme za šest let, kdy jsem byl CEO, dokázali. Neustále nám roste uživatelská základna, máme silné finanční výsledky a povedlo se nám IPO. Vybudovali jsme společnost světové třídy a kvalitní manažerský tým. Dovedl jsem společnost do tohoto stadia a cítím, že je na čase předat otěže někomu dalšímu. Těším se však, že ve společnosti zůstanu jako člen dozorčí rady, a také vědomím, že je společnost dobře připravena na další úspěchy.

BRAND24

K tomu předseda dozorčí rady Dave Fuller: „J. R. byl pro AVG šéfem vizionářským. Přeměnil malou evropskou antivirovou společnost na úspěšnou globální společnost obchodovanou na burze, na světového lídra v počítačových a mobilních řešeních. Rada je mu vděčná za jeho vedení i přínos. Těšíme se na to, až převezme funkci v dozorčí radě.

Lupa přinese s J. R. Smithem příští týden rozhovor. V něm můžete čekat podrobnější ohlédnutí za jeho působením v jedné z nejúspěšnějších světových antivirových společností. Sama o sobě tvrdí, že má 146 milionů uživatelů. Za účetní rok 2012 ohlásila tržby ve výši 356 milionů dolarů a provozní hotový přebytek 119,3 milionu dolarů. V Česku zaměstnává stovky odborníků, a to především v Brně.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).