Hlavní navigace

Avocode chce uvrhnout nejlepší české kodéry do temnoty

5. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ojedinělá akce se rozjede na konci května. Pražský startup chce z akce udělat tradici a sbírá první investorské peníze.

„Každý si jednou užije svých 15 minut slávy,“ tvrdil Andy Warhol. V rámci kodérské akce Code in the Dark si soutěžící zažijí patnáct minut stresu. Pravidla akce jsou totiž jednoduchá. 

„Dostaneš screenshot aplikace nebo webu a cílem je ho během patnácti minut napodobit pomocí HTML/CSS,“ vysvětluje Petr Brzek z pořádajícího startupu Avocode. Kodéři nesmí používat prohlížeč ani svůj editor, dostanou speciální pro Code in the Dark.

Brzek a jeho tým si akci vyhlédl v zahraničí a rozhodl se ji přinést i do Česka. „Je to open-source koncept, stačí se přihlásit na GitHubu,“ vysvětluje s tím, že zájem o první kodérské klání je překvapil. Už dnes mají na akci, která proběhne 20. května, přes osmdesát přihlášek na osmnáct soutěžních pozic. „Vypadá to, že to budeme pořádat častěji. Hlásí se nájemní kodéři, ale i lidé z firem,“ dodává Brzek.

Vítěz dostane deset tisíc korun a roční předplatné Avocode Premium. „Samozřejmě, že to děláme i jako podporu naší službě, ale zároveň nám to přišlo jako zajímavá akce pro komunitu,“ vysvětluje šéf vývoje v Avocode. 

UX DAy - tip 2

Startup má momentálně i jiné starosti. Od 500Startups a Kima Ventures získal investice ve výši 275 tisíc dolarů. „V podstatě jsme v plusu i bez investic, ale připravujeme se na první velké investiční kolo, tak je lepší mít v zádech nějakou pomoc,“ vysvětluje Brzek. 

Brzek zůstává s vývojářským týmem v tuzemsku a startup momentálně v Americe reprezentuje druhý z trojice zakladatelů Vu Hoang Anh. „Vu je teď šéfem, protože vede jednání s investory,“ dodává.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).