Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku AžDSL trápí uživatele i v Británii od Vladimír Aubrecht - Jenom bych článek chtěl doplnit, že ty naměřené...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2010 8:01

    Vladimír Aubrecht (neregistrovaný)
    Jenom bych článek chtěl doplnit, že ty naměřené průměrné rychlosti nejsou tak nízké jenom díky přípojkám našich poskytovatelů, ale velký vliv mají i použité modemy.

    Např. já mám mít 8 Mbps od O2 a s dodaným modemem (Zyxel HW660 - tuším, že se jmenoval) to běžně lítalo v průměru 5.5 Mbps.

    Pořídil jsem jiný modem (Asus DSL-N13) a s tím mi to v průměru běhá 7 Mbps ... (což pořád není teda 8 Mbps, ale je tam vidět ten obrovský rozdíl při použití toho a toho modemu ...)

    Nemluvě o jiných kvalitách těch dodávaných modemů, které z nich prakticky dělají nepoužitelné krabičky pro domácnost s nějakou sítí ...
  • 6. 9. 2010 10:33

    Freeman (neregistrovaný)
    Svata pravda!
    Mam od O2 ADSL s rychlost az 16Mb/s.
    K tomuto pripojeni jsem od O2 dostal modem HUAWEI ECHOLIFE HG520I. Rychlost se pohybovala kolem 13Mb/s - takze docela slusne. Nicmene dochazelo k vypadkum. Prisel technik a promeril kvalitu linky. Margin u DOWN byl kolem 15dB. Jenze na uvedem modemu klesl na 9dB. Od O2 jsem si tedy zapujcil druhy modem (ZYXEL P660HW-T3V). Na tomto modemu je margin taky na 9dB, ale pripojeni je stabilni. Nicmene se ted rychlost pohybuje kolem 8Mb/s.

    Zkusil jsem tedy jeste pripojit muj cca 4 roky stary Well PTI-8505G a svete div se. Margin je na 13dB, rychlost kolem 13Mb/s a pripojeni stabilni.

    Takze modemy od O2 stoji za starou backoru!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).