Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Bez televize to nejde ani na Internetu od vd - No, ja bych byl pro, aby vznikla dalsi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2005 22:27

    vd (neregistrovaný)
    No, ja bych byl pro, aby vznikla dalsi sit oddelena od Internetu vyhradne pro vzdelavaci a akademicke ucely. Ja osobne jsem na skole, takze TV (ackoliv tu mame streaming) nesleduju a kdyz prijedu domu, mam jine veci na praci, nez cucet do te bedny (TV ;), pececko bych bednou nenazval :D). A proc? Z jednoho prosteho duvodu. Je tu prelaikovano. Internet je plny debilnich animaci, ptakovin a debilit (kteryma me tu muj kamos oblazuje temer denne), reklam a firemnich prezentaci. Takze kdyz clovek neco hleda, tak na nej nejdriv vybafne reklama, pak nejaka ta osobni stranka zkrizena s neuplnymi a zavadejicimi informacemi a kdyz ma to stesti a nenarazi zrovna na firemni prezentaci, tak mozna najde co hleda. Takhle by byl zvlast balast a zvlast kvalitni informace. Problem by byl jak to tak udrzet bez toho, aniz by se znemoznil pristup obycejnym lidem (coz by byla skoda).

    Co jsem tim chtel rict? Ze vitam ale take me odrazuje rostouci pocet laiku a "cumilu na ptakoviny" pripojenych k Internetu. Vitam to, protoze se sluzby jako e-mail, VoIP, IM apod.dostanou mezi lidi. Odrazuje, protoze tu bude zase o neco vic svinstva. Hold jak se rika, pokrok nezastavis.
  • 28. 10. 2005 11:17

    Petr Svoboda (neregistrovaný)
    Vždyť existuje Internet2 :)
    Ono vybudovat další páteřní sítě, routery a všechno moc rychlé není. :)
    Máte ale pravdu, že Internet je přehlcen nesmyslným balastem. Může za to komerční zábava, FrontPage weby, ale i viry, červy apod. Ty nutí adminy stavět firewally, http proxy atd, a na Internetu vzniká skutečně chaos. Oceňuju, ale že lidé začínají chápat, že cestou http všechno nepůjde.
    Internet má nějaký svůj vývoj, a on se ten poměr mezi svinstvem a tim dobrym vyrovná. :)
    Už jsou pryč doby, kdy člověk do fulltextu něco zadal, a server mu vyplyvnul článek, který potřebuje. :) Za to dnešní Internet obsahuje mnoho multimedii, prezentací, dynamických služeb, poskytuje nám služby jako VoIP, IM atd. A TV streaming je podle mě další důvod, proč mít připojení k této síti.
  • 30. 10. 2005 0:09

    Detailista (neregistrovaný)
    Sám se ale jako laik pravděpodobně chováte, když máte tyto zkušenosti. Pokud hledám odbornou informaci, vycházím z faktu, že na určitě nebude na homepage, kde pochopitelně uvedený balast lze očekávat. 99% lidí navíc nedokáže účinně vyhledávat, respektive vymyslet klíčové výrazy, které omezí výběr na množinu, kterou má cenu prohledat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).