Hlavní navigace

Big Clean, jednodenní workshop zaměřený na destilaci dat veřejné správy

7. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Big Clean je jednodenní workshop zaměřený na čištění dat veřejné správy, který se v sobotu 19.3. 2011 odehraje současně v Česku (Praha) a Finsku (Jyväskylä). Cílem workshopu je dojít od nestrukturovaných dat (např. HTML), se kterými se lze setkat na webových stránkách institucí veřejné správy, k datům ve strukturované podobě (např. CSV). Účastníci budou pod vedením odborníků data převádět, čistit, dále zpracovávat a nakonec publikovat na webu.

Big Clean je jednodenní workshop zaměřený na čištění dat veřejné správy, který se v sobotu 19.3. 2011 odehraje současně v Česku (Praha) a Finsku (Jyväskylä).

Cílem workshopu je dojít od nestrukturovaných dat (např. HTML), se kterými se lze setkat na webových stránkách institucí veřejné správy, k datům ve strukturované podobě (např. CSV). Účastníci budou pod vedením odborníků data převádět, čistit, dále zpracovávat a nakonec publikovat na webu.

Data se tak stanou lépe zpracovatelná a umožní nové způsoby využití, ať už půjde o vytváření užitečných služeb pracujících s těmito daty nebo jejich propojování s dalšími daty (např. v mash-upech). Registrovat se můžete na stránkách workshopu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).