Hlavní navigace

Bing Bar: zatím nedotažená nástrojová lišta do MSIE a Firefoxu

4. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na tradici nástrojových panelů MSN Toolbar a Windows Live Toolbar nyní Microsoft navazuje novým produktem, kterým je Bing Bar. Podporuje webové prohlížeče Internet Explorer 6 a vyšší a Mozilla Firefox 3 a novější pod Windows XP, Windows Vista nebo Windows 7. Zatím však chybí česká verze. Poněkud nelogicky duplikuje vyhledávací pole, které je však v rozhraní moderních prohlížečů již standardní. Bohužel se nedá skrýt ani přesunout na místo toho nativního. Větší smysl má vyhledávací pole na Bing…

Na tradici nástrojových panelů MSN Toolbar a Windows Live Toolbar nyní Microsoft navazuje novým produktem, kterým je Bing Bar. Podporuje webové prohlížeče Internet Explorer 6 a vyšší a Mozilla Firefox 3 a novější pod Windows XP, Windows Vista nebo Windows 7. Zatím však chybí česká verze. Poněkud nelogicky duplikuje vyhledávací pole, které je však v rozhraní moderních prohlížečů již standardní. Bohužel se nedá skrýt ani přesunout na místo toho nativního. Větší smysl má vyhledávací pole na Bing Baru jen pro uživatele Internet Exploreru 6.

BRAND24

Dále Bing Bar obsahuje sérii tlačítek pro přístup k aktuálnímu zpravodajství, předpovědi počasí, ekonomickému servisu, e-mailové schránce služby Windows Live Hotmail a top videím z Bing Video. Po kliknutí na jednotlivá tlačítka se nejdříve otevřou boxy, kde uživatel vidí náhled obsahu a další navigaci. Teprve odsud se může proklikat ke konkrétnímu požadovanému obsahu. Bing Bar ještě nezaregistroval, že se MSN Video nedávno přeměnilo na Bing Video, takže se videa propagují s logem MSN a při kliknutí na odkaz je uživatel z portálu MSN přesměrován na vyhledávač Bing, což také není zrovna optimální.

Bing Bar se věnuje otázce ochrany soukromí uživatele. Ve Firefoxu i Internet Exploreru umí upozornit na vypnuté blokování vyskakovacích oken nebo neaktivní ochranu před phishingem. Jedním kliknutím lze také aktivovat režim anonymního surfování v Internet Exploreru 8 a Firefoxu 3.5. K dispozici je také funkce pro automatické vyplňování formulářů. Složení výchozích tlačítek lze změnit, k dispozici je několik dalších. Změnit lze i barevný motiv celé nástrojové lišty. (BetaNews)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).