Hlavní navigace

BizSpark: přístup k softwaru Microsoftu pro některé české firmy zdarma

29. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český Microsoft dnes v rámci Czech Innovation Day & Brokerage Event 2009 oznámil příchod projektu BizSpark i na český trh. Je určen na podporu začínajících firem vyvíjející webové aplikace, které získají přístup k softwaru společnosti Microsoft. Firmy, které se do projektu přihlásí, musí kromě vývoje webových aplikací splňovat ještě dvě podmínky: staří maximálně tři roky a roční obrat pod 500 000 dolarů. Pak si mohou přes MSDN stahovat zdarma softwarové vybavení typu Windows Vista, Office…

Český Microsoft dnes v rámci Czech Innovation Day & Brokerage Event 2009 oznámil příchod projektu BizSpark i na český trh. Je určen na podporu začínajících firem vyvíjející webové aplikace, které získají přístup k softwaru společnosti Microsoft.

Firmy, které se do projektu přihlásí, musí kromě vývoje webových aplikací splňovat ještě dvě podmínky: staří maximálně tři roky a roční obrat pod 500 000 dolarů. Pak si mohou přes MSDN stahovat zdarma softwarové vybavení typu Windows Vista, Office 2007, Visual Studio 2008, Expression Studio 2, SQL Server 2008, Windows Server 2008 apod.

Projekt zapadá do koncepce rozvoje lokální softwarové ekonomiky a navazuje tak na programy DreamSpark a Microsoft inovační centra. Je to další krok, kterým Microsoft podporuje začínající firmy přinášející nová inovativní řešení, která jsou v dnešní době zvláště potřebná pro oživení ekonomiky, uvádí Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje Microsoftu v České republice. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).