Hlavní navigace

Názor k článku Blake Sallé: práce na dálku zvyšuje produktivitu a efektivitu využívání zdrojů od anonym - O výhodách práce z domu asi nemá cenu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 8. 2010 9:26

    anonymní
    O výhodách práce z domu asi nemá cenu diskutovat, ale myslím že to sebou přináší i řadu nevýhod. Ty si ale člověk uvědomí až po určitém čase co pracuje z domova.

    Nevýhodu například je, že se zde setkává jak osobní tak pracovní sektor. Takže ve výsledku jsem vlastně pořád v práci, ale zároveň pořád doma. To může vést k tomu že si nikdy pořádně neodpočinu ani na 100% nepracuji.

    Chce to taky určitou disciplínu, aby se například nestalo, že na začátku vstávám v sedm ráno, pak v osm, o půl deváté ... a časem sedím u pracovního stolu o půl dvanácté v pižamu a říkám si že už bych měl fakt začít něco dělat.

    Dalšího nevýhodu spatřuji v "odstřihnutí" od reálného světa. Všechna komunikace probíhá online a člověk se nedostane do reálného kontaktu s ostatními. Někomu to může vyhovovat, ale mě to například po čase opravdu chybělo.

    O nevýhodách stejně jako výhodách by toho šlo napsat asi mnohem více a záleží na každém co mu lépe sedne. Každopádně dokud si nevyzkoušíte oba způsoby, je težké rozhodovat co je pro vás lepší.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).