Hlavní navigace

Blogger.com s novou správou komentářů a filtrováním spamu

17. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google u své služby Blogger.com nasazuje nové nástroje, kterých mohou autoři blogů využít pro pohodlnější správu čtenářských komentářů. V administračním rozhraní přibyla nová karta Komentáře. Dobrou zprávou je, že Google konečně vyslal do boje s obtěžujícím komentářovým spamem automatický filtr, který maže spam, respektive příspěvky považované za spam přesune do koše se spamem a nepublikuje je. Bloggeři si pak na zmíněné kartě v administračním rozhraní mohou jednou za čas koš prohlédnout a…

Google u své služby Blogger.com nasazuje nové nástroje, kterých mohou autoři blogů využít pro pohodlnější správu čtenářských komentářů. V administračním rozhraní přibyla nová karta Komentáře. Dobrou zprávou je, že Google konečně vyslal do boje s obtěžujícím komentářovým spamem automatický filtr, který maže spam, respektive příspěvky považované za spam přesune do koše se spamem a nepublikuje je. Bloggeři si pak na zmíněné kartě v administračním rozhraní mohou jednou za čas koš prohlédnout a mylně odfiltrované komentáře označit a obnovit.

BRAND24

Screenshot

Díky nové kartě, která se zatím zobrazuje jen pokud si uživatele aktivují moderování komentářů, lze také z jednoho místa velmi jednoduše procházet a spravovat komentáře napříč blogem. Pokud tedy blog navštíví nějaký internetový vandal, je ruční čistění diskuzí od jeho výlevů mnohem jednodušší. Také si lze snadno zobrazit jen výběr komentářů, které čekají na schválení (moderování). Implementace nových nástrojů v mnoha ohledech připomíná publikační systém WordPress s oblíbeným plug-inem Akismet. (Google Operating System)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).