Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Blokace závadného obsahu i nadále budí emoce od Raketopes - neni to tak špatnej nápad,ikdyž u nás se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2009 12:43

    Raketopes (neregistrovaný)
    neni to tak špatnej nápad,ikdyž u nás se bude odpojovat maximálně za upload nebo za SW cracky,hlavně na ESET.
  • 13. 11. 2009 1:45

    Stahovač. (neregistrovaný)
    Nabízí se tu jeden ďábelský důvod, proč zavést filtrování. Snaha o zpoplatnění přístupu k netu podle regionů. Pokud už funguje filtr, není problém omezit povolené adresy podle rozsahu vyhrazeného pro jednotlivé oblasti. Chceš zákazníku něco navíc? Zaplať si to! Nebýt konkurence, jistě by takováto pakárna již byla zavedena. Ale ono taky to může začít lacinou nabídkou "osekaného" netu jen na Česko, a třeba se to stane standardem, který by vedl k ospravedlnění zvýšení ceny plnohodnotného připojení.

    A nebo třeba již stát tajně připravuje povinné filtrování, abychom si třeba v rámci EU ani nemohli zahrát internetový poker, protože tím stát přichází o peníze na daních, plus OSA a spol. si protlačí(rozuměj podmázne poslance) filtrování stahovacích stránek a fór. Internet půjde do hajzlu, tak jako teď ve Francii, možná bychom už měli začít dopředu vymýšlet alternativní net, technika na to je levná a dostupná, taková síť z domácích WiFi AP, kde by nejlépe ke každému byl připojen USB disk na sdílení souborů, to by bylo, pokud by každý mohl nahrávat a stahovat. Dobře to zašít někam na pod střechu, aby to nikdo nenašel, a warezilo by se o sto6 ;)

    Jen ještě nějak udělat, aby se AP navzájem domluvila, a soubor z jednoho nějak distribuovala těm ostatním, chtělo by to prostě nějaký distribuovaný filesystem nebo cache, možná nějak upravit takové routery co na nich je ve skutečnosti Linux a hodit tam gnunet/freenet/???... no prostě p2p síť implementovat blíže ke skutečné topologii sítě, a hlavně umožnit vyhledávání a distribuovanost obsahu. Pokud by se klient připojil, a na takové WiFi síti jel jenom třeba ten FreeNet, tak by zároveň rozšířil kapacitu té sítě, a protože by ta síť k ničemu jinému nesloužila, nebyla by třeba žádná složitá bezpečnost, vlastně by to bylo veřejný WiFi, které by se mohlo samo rozrůstat, a každý by si podle nějakého návodu mohl přidat vlastní AP, a přispět tak k budování nějaké takové metropolitní sítě. To je jen hrubý a přitroublý nápad horečky nyní již sobotní noci, nekamenujte mě, pokud píšu blbost ;)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).