Hlavní navigace

Bomba.cz: nový český komunitní server pro příznivce online videa

2. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Internet Info spustila nový projekt, kterým je komunitní server Bomba.cz orientující se na sdílení těch nejzajímavějších videí z populárních služeb pro jeho sdílení vč. YouTube, MySpace TV, Metacafe nebo tuzemských Stream.cz a N-Joy.cz. Server Bomba.cz je prvním velkým projektem našeho internetového vydavatelství v oblasti komunitních služeb, často označovaných nálepkou Web 2.0. Koncept je velice jednoduchý – umožnit uživatelům, aby si na jedno místo shromáždili svá nejoblíbenější…

Společnost Internet Info spustila nový projekt, kterým je komunitní server Bomba.cz orientující se na sdílení těch nejzajímavějších videí z populárních služeb pro jeho sdílení vč. YouTube, MySpace TV, Metacafe nebo tuzemských Stream.cz a N-Joy.cz. Server Bomba.cz je prvním velkým projektem našeho internetového vydavatelství v oblasti komunitních služeb, často označovaných nálepkou Web 2.0. Koncept je velice jednoduchý – umožnit uživatelům, aby si na jedno místo shromáždili svá nejoblíbenější videa. Díky velkému pokrytí celosvětových zdrojů a primární orientaci na českého uživatele by to měla být ojedinělá služba, přibližuje základní myšlenku projektu Ján Simkanič, výkonný ředitel společnosti Internet Info, která vedle Lupy provozuje další odborné magazíny – např. Root.cz nebo DigiZone.cz.

BRAND24

Na Bomba.cz mohou uživatelé videa vedle sdílení a prohlížení také hodnotit, komentovat, posílat odkaz přátelům, přidávat k oblíbeným a podobně. Videa se třídí do šestnácti kategorií a navíc je mohou uživatelé opatřovat štítky. Speciální kategorií je databáze videoklipů, které jsou roztříděny podle jména skladby i interpreta. Pro uživatele Bomba.cz je připraveno také diskuzní fórum a klasický chat. Vedoucím nového projektu je David Antoš, který píše také Bombablog, kde se zabývá problematikou online videa.

Spolu se startem serveru Bomba.cz přichází také soutěž ve znamení oscarové písně Falling Slowly. Každý, kdo přidá do databáze serveru Bomba.cz jakýkoli hudební videoklip, bude zařazen do slosování o vstupenky na koncert Markéty Irglové a Glena Hansarda. Ten se uskuteční v sobotu 2. srpna 2008 v rámci Mezinárodního hudebního festivalu v Českém Krumlově. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).