Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Botnety: nová internetová hrozba od Bok - Eh, prominte, ale "v dobe, kdy existuje diky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 6. 2006 14:58

    Bok (neregistrovaný)
    Eh, prominte, ale "v dobe, kdy existuje diky internetu zjevna nadprodukce informaci," jsem ten vas megaprispevek nedokazal docist ani do poloviny. Dalo by se rict, ze mi ten vas balast i vadi, ale tim uz se tady zdrzovat nebudu - balastu uz je tady na jednu diskusi pod jinak peknym clankem trochu prilis.
  • 3. 6. 2006 12:50

    bez přezdívky
    V teto souvislosti bych zduraznil, ze odborne clanky by meli psat odbornici bez ohledu na pohlavi. Pokud Lupa zadnou odbornici zenskeho pohlavi na dane tema nema, mela by se s tim smirit. Nicmene osobne tento clanek nepovazuji za nejhorsi co tu byl, spis mi pripada ze Lupa upada celkove.
  • 2. 6. 2006 10:58

    Melkor (neregistrovaný)
    Dovolil bych si mit nekolik vyhrad:
    1. Patrne jste plne nepochopil zamereni clanku. Nejedna se ani o vedeckou praci, ani o prevratny objev, ani o podrobny manhual, jde ciste jen o souhrnne informativni sdeleni pro lidi, kteri se prave touto problematikou sire nezabyvaji.
    2. Kritizovat by mel opravdu jen ten, kdo si alespon zkusil napsat ctivy a odborny clanek. Bohuzel, v prevazne vetsine pripadu jsou videt jen kritiky pro kritiku.
    3. Vas umysl "nenapsat nic" Vas sice slechti, ale proc jste tedy vyplytval tolik pismenek na tak hluboce nective sdeleni?
  • 1. 6. 2006 14:06

    Borec (neregistrovaný)
    Kritiku kritiky psal deformovaný čtenář, soudí a ho ruší ho vše, co jeho apriorní představě odporuje.
  • 2. 6. 2006 7:24

    Martin V (neregistrovaný)
    "... a opět ten zoufalej názor, že nutně musím super ovládat to co kritizuju!!!!! To už mě fakt štve."

    jasně nejlépe se kritizuje něco čemu vubec nerozumíš a jenom chceš prudit :-) To už mě fakt štve
  • 2. 6. 2006 7:28

    Martin V (neregistrovaný)
    Asi v tom příspěvku je neco spatne, po prvních dvou odstavcích se mi začalo chtít spát a musel jsem vynaložit hodně síly abych to dočetl až dokonce.
  • 2. 6. 2006 10:42

    Karel (neregistrovaný)
    to Shadowy character: S tímto poněkud dlouhým příspěvkem se dá plně souhlasit. Navíc články všech žen na tomto serveru jsou si v tomto duchu podobné (mnoho odborných slov o ničem) Opravdu se Lupa vydává špatným směrem, když nechá psát ženský odborné články o IT. Vždyť amazonek máme dost v televizi v různých debilních seriálech typu "žena zákona"
  • 1. 6. 2006 1:24

    Hobit (neregistrovaný)
    Pro me byl clanek prinosem a precetl jsem si ho se zajmem a to se v IT pohybyji a o botech jsem uz slysel, ale ne takto dopodrobna.

    Fakt me stvou lidi, co sem pisou (a je to posledni dobou cim dal casteji), ze ten a ten autor opisuje, pise o necem cemu nerozumi, nadelal tam hrubky a vubec najit se da v kazdem clanku neco.
    Ale proc to sem psat? Staci presi jen upozornit autora na nejakou faktickou chybu aby to v clanku opravil. Jestli se jim to nelibi tak at Lupu nectou a jdou jinam. Nebo jeste lepe, kdyz jsou tak chytry at si zalozi vlastni server a zkusi psat vlastni clanky uvidime, jestli Ti sami lidi co jim prikyvuji nebudou psat ty samy kritiky na jejich serveru.

    Dekujeme odejdete a prispevky tohodle typu uz sem nepiste.

    Podle me je tenhle clanek o proti jinym vyborny. Jestli se to nekomu nelibi tak pred napsanim kritiky at radsi napise vlastni a posle ho do Lupy urcite ho zverejni a jeste za to dostane penize. Ale pochybuji ze to nekdo z kritizujicich vubec umi, vsadil bych se, ze nic nezplodi a kdyz tak se to nebude dat cist. :-)

    Ze panove, ci damy: Grovik, mtd, Zdenek, Morfeus, kdy uvidime Vase vytvory, cekam na nejaky pekny clanek od Vas at mame s cim srovnavat :-))) Ale odpovim si sam, zadneho clanku se nedockame, protoze nic takoveho neumite akorad si na Internetu zanadavat...
  • 1. 6. 2006 5:39

    kuk (neregistrovaný)
    ty si taky zábavnej jak uvařený kšandy :)

    ... a opět ten zoufalej názor, že nutně musím super ovládat to co kritizuju!!!!! To už mě fakt štve.

    A vůbec používej hacky a carky, nebo ses to ve škole neučil?!?
  • 1. 6. 2006 13:21

    Shadowy character (neregistrovaný)
    ... podobneho druhu muze take vadit (treba me vadi).

    Vzpomenme na ustredni postavu Ecova Foucaultova kyvadla Belba, ktery dochazi k zaveru, ze nejvetsi sluzbu literature prokaze tim, "ze zustane v roli divaka a nenapise nic".

    Kez by se takova forma sebereflexe vyskytovala casteji i v praxi!

    V dobe, kdy existuje diky internetu zjevna nadprodukce informaci vseho druhu balast vadi, prekazi, a primo skodi skutecne kvalitnimu/inspirovanemu/zasvecenemu obsahu, protoze se jim kazdy musi probirat a filtrovat ho, a pokud pomer balast/kvalitni obsah presahne urcity pomer, stavaji se ty kvalitni clanky nepostatnymi, protoze proste zapadnou v sumu okolniho informacniho odpadu (mam podezreni, ze jen proto existuje v zapadnim svete svoboda slova - myslenky, ktere by treba pred sto lety jeste pohly svetem, dnes skrz balast proniknou k minimu lidi, stupidni manipulovatelne modni trendy nepocitaje).

    Pro podobne texty se hodi dobry termin "bezduchy kompilat". Text sice nicemu nevadi, ale take neobjevuje zadne netrivialni souvislosti ani nedochazi k zadnym prekvapivym zaverum, a navic nese jasne znaky toho, ze kompilator ve zvolenem oboru slusne "plave".

    Neni mi take sympaticky modni trend "pozitivni pristup az za hrob", vyzadujici od cloveka trvale nasazeny usmev/skleb a schopnost najit na kazdem sebehorsim jevu "neco dobreho". Neni to fantasticke, ze je nekdo schopen tvorit souvisle bloky textu prumerne informacni hodnoty, a to ani tehdy, kdyz ten clovek patri do nejake spolecenske skupiny, kterou jsme se rozhodli pozitivne diskriminovat, abychom sami vypadali lepe (zde konkretne zena vyjadrujici se technologickym tematum).

    Proto odmitam tleskat, tvrdim, ze se mi clanek nelibi jak nizkym stupnem odbornosti, tak i zjevnymi nasledky pristupu "publish or perish" (tzn. zastavam nejakou funkci, tak bych mel v danem oboru neco viditelneho vyplodit, i kdyz me to vlastne do hloubky trvale nezajima) - ja to z toho textu alespon citim.

    Neprijimam ani argument "Kdyz jses tak chytrej, tak pis sam", stotoznujic se v duchu s odkazem pana Belba i s tezi, ze prazdno muze mit samo o sobe pozitivni hodnotu (treba tim, ze dava vyniknout tomu, co za to stoji, jako napriklad na asijskych tusovyh malbach). Radeji bych navstivil stranku, kde je jeden dobry a hluboky clanek, nez stranku s jednim dobrym clankem a devadesati balastnimi.

    Myslim si, ze na takovyto nazor mam jako ctenar libovolneho periodika pravo, a ze mam pravo ho v diskusi podobneho typu touto formou vyjadrit.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).