Hlavní navigace

Brazilské noviny opouštějí Google News

20. 10. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Nejenom v Francii a Německu má Google problémy se službou Google News. Paidcontent.org uvádí, že členové brazilské novinové asociace (ANJ) opouštějí Google News se zdůvodněním, že by jim Google měl platit za jejich titulky a citace. ANJ přitom představuje zhruba 90 % tamního tisku. Brazilská média argumentují stejně jako média v dalších zemích (včetně některých českých vydavatelů) – tedy že titulek a několik řádek ze zprávy vede k tomu, že Google snižuje šanci, že se uživatelé vydají na web…

Nejenom v Francii a Německu má Google problémy se službou Google News. Paidcontent.org uvádí, že členové brazilské novinové asociace (ANJ) opouštějí Google News se zdůvodněním, že by jim Google měl platit za jejich titulky a citace. ANJ přitom představuje zhruba 90 % tamního tisku.

Brazilská média argumentují stejně jako média v dalších zemích (včetně některých českých vydavatelů) – tedy že titulek a několik řádek ze zprávy vede k tomu, že Google snižuje šanci, že se uživatelé vydají na web novin aby si přečetli zprávu celou. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).