Hlavní navigace

Názor k článku Budou datové schránky pro všechny? A pro živnostníky povinně? od JKL - Tak za prvé by se současné datové schránky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2013 8:48

    JKL (neregistrovaný)

    Tak za prvé by se současné datové schránky provozované poštou a technicky zajištěné (OMFG!) Telefónicou měly zrušit!

    Viděl jsem například na Internetu rozsudek, kde proti Telefónice vypovídalo několik zaměstnanců, kterým TO2 neplatila část mzdy a ještě jim vyhrožovala výpovědí, když to oznámí a slavná TO2 na to reagovala tak, že "zákon sice porušili, ale není to nic významného a tak je všechno a odmítají cokoliv řešit, naopak oni se ještě cítí poškození" :-D.

    Dokážu si představit živě a v barvách, jak taková firma přistupuje ke správě ISDS a jaké další základní zákony nebo ústavní práva považují za "nepříliš významné".

    Rád bych i v ČR měl obdobu Německého De-Mailu, aby byl jednak systém pro stát zdarma a uživatel si mohl vybrat které společnosti s licencí svěří provoz svého e-mailu s právní platností.

    Způsob, kdy se místo ISDS použije normální e-mail rozšířený jenom o funkce potvrzení doručení, odeslání, časová razítka a podpisy, přičemž ho může provozovat KDKOLIV, kdo projde certifikací a na trhu tak bude existovat mnoho subjektů, je asi opravdu nejlepší.

    Navíc to teoreticky umožňuje (to ale zatím nemají ani v Německu), že když provozovatel e-mailu získá tuto certifikaci, tak jako "právně platnou" může teoreticky aktivovat jakoukoli již současnou e-mailovou schránku... Což by bylo asi nejlepší řešení. Uživatelé by mohli dál používat normálně svůj e-mail a jenom by se jim rozšířil o funkce, které vyžaduje ISDS.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).