Hlavní navigace

Názor k článku Budoucnost e-knih: iTunes nebo represe od jezevec - Ne nekapišto. Proč by museli nakladatelé znovu platit za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 3. 2012 22:15

    jezevec (neregistrovaný)

    Ne nekapišto.
    Proč by museli nakladatelé znovu platit za práva k něčemu, co nikdo už tiskem nevydá? Jakou mají ta "práva" asi tak cenu??????
    Takže.
    1) Autoři mají práva ke knize, která nedokážou využít - nicht wahr? Reedici na deset výtisků nikdo neudělá, a dvěstě knih se jich fyzicky nerozdistribuuje tam kam je potřeba (ad re obyvatelé malých měst a svět apod).
    2) Nakladatelé bezmocně čumí na desetisíce PDF ve skříních, hrají tetris, a žehrají na piráty. Je tak???
    Že by se třeba mezi sebou domluvili, je vyloučeno, že?
    Že by třeba nakladatelé, kteří mají poměrně exaktní informace o tom co existuje v digitální podobě, a o tom co se jak prodává, ba možná i o tom co by se prodávalo a už neni - že by to třeba (hergot) iniciovali? Co?

    Že by třeba nakladatelé řekli autorům - hele volové, máte práva a z nich prd, tu knihu už nikdy nikdo nevydá - pojďme z nich vydat e-booky.
    My zasponzorujeme server a platební systém, vy zasponzorujete již bezcenná práva - fláknem to na web za 5 korun, zkusíme to, a o příjem se budeme dělit napůl - - - a HLAVNĚ - zvyknem lidi, že legální nabídka je dostatečná, uživatelsky přívětivá, cenově dostupná. Až si zvyknou,l vydáme vaši další knihu jako e-book za 6 korun, budete tady mít podchycenou klientelu X-tisíc uživatelů, kterým vaše příští dílko nabídneme přednostně ba aktivně.
    Kapišto?

    (mimochodem - napsal jsem několik knih a vydal je nákladem vlastním, ve trojciferném nákladu a s vlastní redakcí)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).