Hlavní navigace

Bývalý hacker Jiří X. Doležal připravuje knihu o Linuxu

22. 1. 2001
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Letos budou uvedeny papírové mobilní telefony ˙ První balíček Telecomu obsahuje prezervativ ˙ Vydělejte na prodeji své duše online ˙ Contactel zlevnil ceny mezinárodních hovorů ˙ Společnost Globopolis.com končí svou činnost ˙ Microsoft prodává Windows 2000 použitím Blue Screen ˙ Aliatel a Telecom testují vzájemné propojení

Podle Lidových novin zahájila společnost Český Telecom testování propojení telekomunikačních sítí s prvním telekomunikačním operátorem. Testy s dalším subjektem by měly začít během několika dnů. Podle mluvčího Českého Telecomu Vladana Crhy po skončení testování a uzavření propojovacích dohod nebude nic bránit tomu, aby operátoři zahájili poskytování hlasových služeb v pevných telefonních sítích. Podle informací ČTK firma testuje propojení se společností Aliatel. Druhou firmou by měla být společnost Contactel.

Zástupci obou pohlaví vydělávají v IT přibližně stejně, s přibývajícím věkem se rozdíl ve výši platu zvyšuje v neprospěch žen (Techies.com)

Také byste si rádi přivydělali nějaké peníze? A co takhle zaprodat vlastní duši? Podívejte se na internetovou stránku SoulXChange (http://www.sou­lxchange.com), world first soul 2 soul marketplace! Je velmi pravděpodobné, že zde žádné skutečné peníze nevyděláte, jedná se však pravděpodobně o nejzábavnější stránku, která se na Internetu za poslední týden objevila. Stačí vaši duši zaregistrovat a vrhnout se do víru obchodování, sledování statistik, nakupování levných duší, prodávání duší drahých apod. 20 minut poté, co se mi podařilo vlastní duši prodat, stoupla její cena téměř o 600 bodů!

Za poslední tři měsíce utratili uživatelé při nákupech v českých online obchodech 80 milionů korun (Deloitte & Touche)

Podle Mladé fronty Dnes Český Telecom doufá, že se pomocí prezervativů podaří nalákat lidi zpátky k telefonním automatům. Začal totiž prodávat zvýhodněné telefonní karty pro zamilované a pro horké chvíle na smluvené schůzce k nim navíc přidává prezervativ a kupon na výhodnější nákup kosmetiky. „Navíc tři sta dvojic, které rychle vytelefonují obě karty a prázdné je pošlou zpět, dostanou kompakt s českými hity pro zamilované,“ říká mluvčí společnosti Český Telecom Vladan Crha. Že by se jednalo o první z řady připravovaných balíčků?

Trh s bezpečnostním softwarem vzroste do roku 2004 na 3,397 milionů dolarů, což je proti roku 1999 nárust o 66% (IDC)

Novinář Jiří X. Doležal, dříve hacker, nyní dummie, se rozhodl, že napíše učebnici operačního systému Linux pro blbé (s autobiogra­fickými prvky), protože je přesvědčen, že této literatury je v tištěnéelektronické podobně nedostatek, respektive není napsána dostatečně srozumitelně. Do první ukázky z tohoto v pravdě epochálního díla je možno nahlédnout na adrese http://www.kou­kat.cz/linux/li­nux.html. Obsahem jsou vybrané diskuzní příspěvky z konference, která vznikla pod článkem Kdo je blbej? Jiří X. Doležal nebo Linux? vydaným minulý týden Světem namodro.

Muži utrácí za dárky více než ženy. Muži za dárek zaplatí v průměru přibližně 1.650 korun, zatímco ženy pouze 1.045 korun (TNS)

Podle Lidových noviny až o třetinu zlevňuje společnost Contactel ceny mezinárodních hovorů prostřednictvím služby Voice Plus, která využívá digitální technologii ISDN. „Zákazníci Contactelu tak mohou volat za sazby, které jsou v průměru o 20 procent nižší než ceny tradičních telefonních hovorů po linkách dominantního operátora,“ uvedla mluvčí firmy Zdeňka Pelikánová. Snížení o téměř 50 procent na 6,90 Kč se dočkají volající do Maďarska, až o 20 procent méně, 6,30 Kč se bude také platit za hovorné do mobilních sítí v Německu, Polsku a Slovensku. Zlevnění se týká i volání do Kanady a USA.

Trh se servery vzroste v důsledku zájmu o streamingová média v roce 2005 na 1,4 miliardy dolarů (CISG)

Americký investor plánuje v průběhu tohoto roku uvést na trh papírové mobilní telefony v cenách od 10 amerických dolarů (přibližně 400 korun). Celé zařízení je dílem Randice-Lisy Altschulové, která má na tuto technologii 22 patentů. Produkt nazývaný Phone-Card-Phone je silný jako tři kreditní karty a celý vyroben z recyklovaného papíru. Do prodeje půjde s 60 minutami kreditu a sadou hands-free. Navzdory jménu není k telefonování potřeba žádná karta mobilního operátora – jakmile zákazníci protelefonují původní kredit, mohou telefon vyhodit nebo si jednoduše přikoupit další minuty.

UX DAy - tip 2

71 procent uživatelů Internetu pociťuje frustraci, když se pokouší něco nalézt (Roper Starch Worldwide)

Podle Mladé fronty Dnes se na českém Internetu vynořil první velký nezdar. Společnost Globopolis.com, která provozovala webové stránky o zábavě, kultuře a cestování ve střední Evropě, končí svou činnost. Firma přitom loni v červnu získala od konzorcia investorů příslib zhruba 240 milionů korun. Z této částky však nakonec stihla vyčerpat jen polovinu. „Všechny internetové společnosti jako Globopolis trpní nyní celosvětově spomalením růstu a nižším zájmem o své produkty. S dalšími akcionáři a managementem Globopolisu jsme současnou situaci zvážili a rozhodli se ukončit nyní provoz firmy,“ uvedla Joanna Jamesová.

Škody způsobené průniky do systémů dosáhly 15 miliard dolarů, výše investic do bezpečnosti není ani poloviční (Datamonitor)

Společnost Microsoft se rozhodla prodávat Windows 2000 za použití známé Blue Screen. V únorovém čísle časopisu PC Magazine se na dvou stranách objevila známá chybová obrazovka z Windows 9× a NT, která byla ohraničena tečkovanou čarou s ikonou nůžek a doporučením, abychom si papírovou podobu Blue Screen vystřihli a uchovali coby vzpomínku na staré časy, protože Windows 2000 jsou: „(…) třináctkrát spolehlivější než Windows 98.“ Srovnávací reklama s důrazem na chyby konkurenčního produktu je běžný marketingový postup. Opírat se chyby produktu vlastního již vyžaduje celého muže.

Počet přístupů k Internetu skrze mobilní zařízení překoná množství připojení prostřednictvím PC v roce 2005 (Jupiter Communications)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Score => Lupa.cz => M&W => Advertures => McCann Prague => Leagas Delaney Hamburg / Prague => Dark Side => [?]

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).