Hlavní navigace

Časopis Respekt převedl svou aplikaci z iPadu na iPhone

19. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Čtečka elektronické verze Respektu pro iPad, která loni na podzim získala Křišťálovou lupu jako Inspirace roku, má od včerejška novou univerzální verzi. Obsah týdeníku přináší také na displeje daleko rozšířenějších iPhonů.

Ceny e-časopisu jsou v nově vydané verzi pro iPhone stejné jako na iPadu: 1,59 euro za jedno číslo, 5,99 za měsíční a 69,99 euro za roční předplatné. Zájemci mohou vedle standardní nabídky v App Store využít také balíčky předplatného nabízené přímo na webu vydavatele.

Na rozdíl od iPadu umožňuje aplikace pro iPhone změnit velikost písma a také prohlížení PDF verze časopisu. V ní jsou obsaženy i přeložené články z The Economist, které Respekt kvůli licenčním podmínkám nemůže ve vlastní aplikaci publi­kovat.

Samostatná aplikace pro Android Respektu zatím chybí. Majitelé nejroz­šířenějšího operačního systému pro mobily ho mohou číst pomocí aplikace Amazon Kindle.

BRAND24

Patnáctá nejvýdělečnější aplikace

Podle aktuálního žebříčku v českém App Store je momentálně patnáctou nejvýdělečnější aplikací (o jedno místo předběhl kupříkladu nedávno vydanou dotykovou verzi programu iPhoto od firmy Apple). Respekt nabízí aplikaci pro iPad od loňského května, od té doby se mu podařilo získat na této platformě přes pět set platících čtenářů. Přesnější číslo je obtížné získat, vydavatel totiž nabízí všelijak kombinované balíčky předplatného na různá období. Platformy se navíc prolínají: Respekt lze na iPadu číst také z webu nebo prostřednictvím aplikace Amazon Kindle.

Zatímco počet iPadů je v Česku odhadován na 60 tisíc, iPhonů může být až čtvrt milionu. Otevírá se tu tedy velký prostor pro oslovení nových čtenářů, budou-li ochotni číst dlouhé články i na miniaturním (byť vysoce kvalitním) displeji. Elektroničtí čtenáři se navíc Respektu započítávají do prodaných nákladů tištěné verze a vylepšují tak jeho pozici při obchodních jednáních s inzerenty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář. Zajímá se o digitální technologie a pozoruje, co s námi dělají. | LinkedIn | Twitter

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).