Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Černá pirátská obrazovka ve Windows Vista je prý nesmysl (aktualizováno) od Romik - Ahoj lidi. Koukám že se tu dohaduje pár...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 4. 2008 7:26

    Romik (neregistrovaný)
    Ahoj lidi.
    Koukám že se tu dohaduje pár osob mezi použitím WinVista a Lunxu (apod).
    Podívejte se na problém z druhé strany.
    Microsoft dostal díky zpoždění s vydáním Visty několik pěkně tučných pokut, takže to teď musí někde vyinkasovat zpátky.
    A nebo vám připadá, že z měsíce na měsíc přestali distribuovat WinXp a všude nacpali Vistu jen tak z dlouhý chvíle?
    Jelikož je veřejně známo, že Vista má víc než dost neduhů a chyb a tudíž by ji většina lidí nekoupila a tudíž by se masivní uvedení na trh posunulo o několik měsíců až let, museli na to Microsofťáci jít od lesa (teda od prodejců). Lidi by to dobrovolně nebrali, Takže jim prostě nedáme jinou možnost, než zakoupit nová PC a NB s Vistou.
    Zabijou tím dvě mouchy jednou ranou.
    1. K masivnímu rozšírení dojde i za cenu nižší kvality výrobku
    2. Nalezení chyb, které by v laboratořích a u testerů trvalo měsíce (roky) a stálo miliony dolarů, bude vyřešeno zadarmo pomocí zákazníků, kteří jim za to odzkoušení ještě zaplatí.
    TAkže shrnuto:
    Na jednu stranu je to geniální marketingový krok (možná vydají i verzi "VISTA DoDo" (Dodělej Doma)).
    Na druhou stranu, díky tak masívnímu tlačení zákazníků ke koupi,jak to provádí v současnosti, se vyrovnají ztráty na vývoj Visty a získají dříve a více na vývoj dalšího nástupce.
    Co se týče Linuxu, tak nějaké zkušenosti jsem už taky pochytil. Nejsem nadšen, ani zklamán. Ale jelikož jsem začínal na Win a používám je stále (pro můj HW nejsou ovladače do Linuxu), nemohu nezaujatě říci, ten je lepší a ten horší. Každý má své pro a proti. Ale s Vistou to už trošku přehnaly, je tam víc proti, než pro.
    Jeden z administrátorů v práci (máme tam kolem 500 počítačů) mi řekl, "jo VISTA, to jsou jen HEZKÝ XPčka. Ž ádnou převratnou inovaci tam nečekej a s těma 1,8GHz CPU, 2Gb Ram a 120 HDD moc parády nenaděláš. Vista zabere několikanásobně víc místa, různejma opičárnama vytíží procesor, jako leckerej benchmark, a pokud to vyřešíš vypnutím grafických prvků, zakázáním doplňkových služeb a aplikací, tak jsi zpátky ve Windows XP. A pak ta celá anabáze ztrácí smysl."
    A měl pravdu, protože Vista se u mne odmítla už jenom instalovat. Prej ať obnovím hardware. Proč? Mně stačí, k práci nepotřebuju 3 a více GHz na CPU 0,5TB na disku a 4GB na RAMce. Nemluvím o grafice. Cirka by mě ten upgrade vyšel na 10-15 tisíc korun. A to všechno pro OS za dva tisíce?
    Až na vyjímky i programy používám z kotlíku FREEWARE. A víc než spokojenost. Umí to co komerce (někdy i víc), zabere nesrovnatelně míň místa jak na disku, tak v paměti a kolikrát je v praktičtějším balení a spousta se jich dá přímo spouštět i bez instalace (Portable).
    Jen si spočítejte co musíte kopit např. s NEREM,OFFICE,ZONER,ACROBAT,různé přehrávače a spoustou dalších. Pak máte nezřídka několik stejných aplikací od různých výrobců a stejně používáte základ z Windows, protože tamty jsou moc složitý, nebo něco podobnýho.
    Pro úvahu a další polínko do ohně diskuze to asi stačí.
    Tak zakončuji slovy z jedné povídky †Šimka a †Grossmana:
    Tak besedujme, besedujme.
  • 24. 4. 2008 7:32

    Romik (neregistrovaný)
    P.S.
    A vypadá to, že pan Hulán se zabývá prodejem Microsoftího zboží a má pěkně vyhučenou díru do hlavy. Prostě Microsoft a Microsoft a ještě jednou Microsoft. Asi má doma i povlečení na posteli s logem Visty a na h_jzlpapíru má potisk s Woknama.
    Jinak by připustil, že po mnoha chybách si teď Microsoft nadělal do gatí.
    Uvidíme co přinese za zlepšení doba.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).