Hlavní navigace

Češi v penetraci Internetu zaostávají za evropským průměrem

21. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V krátké době tu máme další výsledky průzkumu penetrace internetového připojení do českých domácností. Tentokrát od Evropské komise a nejsou to tak relativně optimistická čísla jako z jiného výzkumu, o jehož výsledcích jsme vás informovali minulý týden. Online je podle čísel z Bruselu pouze 35 procent českých domácností, což nás v pomyslném žebříčku členských zemí řadí na třetí místo od konce. Průměr v celé EU je 54 procent, takže Česká republika je výrazně podprůměrná, pokud jde o penetraci…

V krátké době tu máme další výsledky průzkumu penetrace internetového připojení do českých domácností. Tentokrát od Evropské komise a nejsou to tak relativně optimistická čísla jako z jiného výzkumu, o jehož výsledcích jsme vás informovali minulý týden. Online je podle čísel z Bruselu pouze 35 procent českých domácností, což nás v pomyslném žebříčku členských zemí řadí na třetí místo od konce. Průměr v celé EU je 54 procent, takže Česká republika je výrazně podprůměrná, pokud jde o penetraci Internetu do domácností.

Evropská komise poukazuje na skutečnost, že v zemích EU za rok 2007 přibylo téměř čtyřicet milionů nových pravidelných uživatelů Internetu. Přístup na Internet má více než 96 procent škol v EU, přičemž dvě třetiny z nich jsou připojený vysokorychlostně. (finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).