Hlavní navigace

Česká pošta dnes zavádí novou službu Platba SuperCash

15. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká pošta od dnešního dne na všech svých 3 354 pobočkách poskytuje službu Platba SuperCash. Tato služba je určena především zákazníkům e-shopů, kteří mají obavy zaplatit za objednané služby nebo zboží přes Internet elektronicky, ale přesto potřebují uskutečnit platbu v co nejkratším čase – např. při placení last minute služeb, říká Marta Selicharová, tisková mluvčí České pošty. Samotný SuperCash není žádnou novinkou. Objevil se již v roce 2008 a přečíst jste si o něm mohli třeba v našem…

Česká pošta od dnešního dne na všech svých 3 354 pobočkách poskytuje službu Platba SuperCash. Tato služba je určena především zákazníkům e-shopů, kteří mají obavy zaplatit za objednané služby nebo zboží přes Internet elektronicky, ale přesto potřebují uskutečnit platbu v co nejkratším čase – např. při placení last minute služeb, říká Marta Selicharová, tisková mluvčí České pošty. Samotný SuperCash není žádnou novinkou. Objevil se již v roce 2008 a přečíst jste si o něm mohli třeba v našem článku. SuperCash: rozhýbe platby na českých e-shopech? Připomeňme, že tento platební systém slouží pro platby předem v hotovosti přes Sazku nebo nyní Českou poštu.

Dnes už můžeme říci, že to s tím rozhýbáním nebylo dosud nijak žhavé. SuperCash se navíc nemůže chlubit nijak významně dlouhým seznamem internetových obchodníků nebo poskytovatelů služeb, kteří by jej podporovali. Již i před dnešním dnem byla přitom síť míst, kde se dalo zaplatit za zboží či služby objednané po Internetu, velká a hustá. Od spuštění systému je totiž možné využívat místa s terminálem Sazky. Zatím je ale SuperCash jen hodně okrajovou platební metodou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).