Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku České děti jsou na Internetu příliš důvěřivé od Cobra - Tohle není bohužel problém výhradně našeho školství... Já pořád...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2008 11:24

    Cobra (neregistrovaný)
    Tohle není bohužel problém výhradně našeho školství...

    Já pořád nechápu, co je špatného na tom, že se děti seznamují přes internet a pak se schází... On je v tom nějaký rozdíl oproti seznámení se kdekoliv jinde? Důležitý je, aby jim někdo vysvětlil, když už se s někým scházejí, aby to dělali na veřejných místech (nemyslím bar, diskotéku, hospodu, kino, myslím zastávku, slušnější restauraci nebo nějaké prostranství, kde se obvykle vyskytuje hodně lidí), domluvili si poznávací znamení a když se jim ten člověk nebude zdát, tak se prostě seberou a půjdou pryč. Nebo můžou jít s kamarádem/kou, nebo s více najednou...
    Jenže tohle za rodiče nikdo neudělá, to si musí zajistit sami. Jednou za dítě odpovídají a cokoliv se mu stane je v podstatě jejich vina.
    Pak je taky otázka, co průzkum ještě považoval za dítě. Předpokládám, že kohokoliv do 17 let - s přibývajícím věkem se počet seznámení přes internet podstatně zvyšuje a nebezpečí "úrazu" podstatně snižuje, takže závěr je zavádějící. Nehledě na to, že diskotéky a bary obsahují podstatně víc "zvláštních" existencí, než internet.
  • 16. 10. 2008 9:14

    Marek Soldát (neregistrovaný)
    Katastrofou jménem české školství jsem si prošel kdysi jako student. A kdo měl příležitost to zažít, těžko ho tahle informace překvapí. Ve většině českých škol to funguje stylem "nepřemýšlej, nediskutuj, uč se co tu říkám". Jistě že v mnohých školách a u konkrétních kantorů toto funguje i jinak, ale výše popsané je jakýmsi zavedeným standardem. Studenti nejsou zvyklí na to, že jsou rovnocennou stranou při jednání o čemkoliv, nepřísluší jim přemýšlet. Že tento druh trpělivě budovaného komplexu potom praskne na internetu je akorát očekávatelným výsledkem. A nový odstavec v učebních osnovách na tom nic nezmění.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).