Hlavní navigace

České dráhy nabídnou Internet v Pendolinu o tři roky později než slibovaly

1. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Všechna Pendolina Českých drah budou do poloviny příštího roku vybavena technologií, která umožní na jejich palubě bezplatné připojení k WiFi. ČD přitom původně slibovaly pokrytí první jednotky v rámci testovacího provozu už v roce 2009. Nicméně trvalo další více než dva roky než ČD uzavřely výběrové řízení a vybraly provozovatele WiFi v jednotkách Pendolino. Na dalších pět let se jím stane firma Simac Technik. Dráhy za instalaci, provoz a servis zaplatí za pět let 20 milionů korun.

Všechna Pendolina Českých drah budou do poloviny příštího roku vybavena technologií, která umožní na jejich palubě bezplatné připojení k WiFi. ČD přitom původně slibovaly pokrytí první jednotky v rámci testovacího provozu už v roce 2009. Nicméně trvalo další více než dva roky než ČD uzavřely výběrové řízení a vybraly provozovatele WiFi v jednotkách Pendolino. Na dalších pět let se jím stane firma Simac Technik. Dráhy za instalaci, provoz a servis zaplatí za pět let 20 milionů korun.

Konečně by měly být také všechny jednotky Pendolino vybaveny elektrickými zásuvkami i ve 2. třídě. V současné době je mají čtyři z celkem sedmi jednotek. Zásuvky do zbylých třech by měly být dosazeny v rámci periodických prohlídek v průběhu letošní zimy.

Zdroj: Novinky

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).