Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Český internet 2008: malí, velcí a světoví od Michal Illich - Článek je sice docela čtivým převyprávěním té již...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 12. 2008 23:54

    Michal Illich
    Článek je sice docela čtivým převyprávěním té již dříve zveřejněné prezentace, ale seriózních informací aby v něm člověk pohledal.
    Nebudu toho komentovat moc, ale ta poznámka o Ataxu mi přišla vycucaná z prstu až příliš:

    "jedná se o investici neodpovídající ekonomickým fundamentům"

    Vy snad pane Hlavenko ty ekonomické fundamenty Ataxa znáte, nebo se vám jen líbilo, jak ta věta hezky zní?

    Připomínám, že ekonomickými fundamenty myslíte "tržby, zisk, růst, tržní podíl, návratnost investice", jak správně uvádíte v článku o kus dál.
  • 18. 12. 2008 23:15

    Michal B. (neregistrovaný)
    Michale, a ty ekonomicke udaje Ataxa znas? Pokud ano, vis, ze cena za Ataxo je domluvena dnes uz rok, pak se resili jen smluvni veci, cena se nezmenila.

    Z pohledu dneska je cena za Ataxo, stejne jako za Centrum ci Atlas "dosti neodpovidajici". Z pohledu roku 2007 je cena za kazdy z nich "od mirne do stale dosti neodpovidajici ;-)"

    Cena vsech tri nebyla zavisla na EBITDA ci podobne ekonomicke velicine, ale rozhodne a bez jakychkoliv pochybnosti na budoucim ocekavani a u Ataxa i na "koupi" managementu.

    Aniz znam detailne deal Jyxo-CME, vidim zde podobnou paralelu.

    Rozhodne si ale rad poslechnu tve argumenty, proc s Jurou Hl. nesouhlasis.
  • 18. 12. 2008 23:43

    Michal Illich
    Ahoj,
    já ty ekonomické údaje také neznám a proto tu transakci nijak nehodnotím - ani pozitivně, ani negativně. Pan Hlavenka je také nezná (přinejmenším je neuvádí ani netvrdí, že je zná), přesto vynáší ve svém článku dost jednoznačné soudy. Proto jsem se ho ptal, jestli ty ekonomické fundamenty zná a nebo má své zavěry jak se říká vycucané z prstu.
    Prostě když kategoricky říká, že A neodpovídá B a přitom B mu není známé (a ostatně ani detaily A, například procento), tak je to podle mně nekorektní novinářský postup.

    A ty očividně víš o oné transakci víc než my dva dohromady :)

    Co se dealu Jyxo-CET týká, tak podle mého názoru a dosavadního vývoje se CETu vynaložené peníze vrátí. A ostatně, byla to nejlepší akvizice z pohledu cena/výkon, kterou mohli v daném čase získat. Z trojice akvizic, které uvádíš, se akvizice Jyxa bude s odstupem času hodnotit jako nejrozumnější. Toť můj soukromý a zaujatý názor.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).