Hlavní navigace

Český rozhlas připomíná rok 1989 v retro přenosu Znovu 89 na sociálních sítích

15. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po úspěchu loňského retro přenosu k výročí srpna 1968 spustil Český rozhlas další historický exkurz. I tentokrát začíná na sociálních sítích Facebook a Twitteru, potrvá ale po celý rok.

Znovu 89, tak se jmenuje vzpomínkový projekt k roku 1989, který dnes na sociálních sítích spustil Český rozhlas (ČRo). V první fázi jde o historický retro přímý přenos na Facebookuna Twitteru, který připomíná události z doby před 25 lety. 

Na rozdíl od Srpna 1968 (Twitter, Facebook) ale nepůjde jen o online na sociálních sítích, potvrdil Lupě analytik strategického rozvoje ČRo Filip Rožánek. Projekt podle něj bude mnohem více provázaný s vysíláním i s webem rozhlasu. 

Startujeme k 15. lednu, protože 15. ledna 1989 začal Palachův týden. Budeme pokrývat události jednotlivých dnů, které se budeme snažit zprostředkovat pomocí autentické atmosféry a dobových záznamů. Model bude stejný jako v případě Srpna 1968, popsal první část projektu.

BRAND24

Později bude následovat další fáze, jejíž detaily ale zatím nemůžu prozradit. Ale řekněme, že sociálními sítěmi to tentokrát jen začne. Projekt je také plánovaný na celý rok, dodal.

Projekt Srpen 1968 na Facebooku a na Twitteru byl loni nominován v kategorii Obsahová inspirace v anketě Křišťálová Lupa. V hlasování odborné poroty se umístil na druhém místě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).