Hlavní navigace

Český Telecom mění systém připojení k Internetu!

6. 8. 2002
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

FLASH! Na dnešní tiskové konferenci Český Telecom oznámil zásadní změnu účtování za připojení k Internetu po dial-upu. Bezprostředním impulsem k tomuto kroku se stalo nedávné rozhodnutí ČTÚ o tom, jak si mají operátoři rozdělovat poplatky právě za připojení k Internetu. Telecom s tím nesouhlasí a „vrací úder“: o října se bude účtovaná částka dělit na tu, kterou zákazník zaplatí Telecomu, a na tu, kterou dostane poskytovatel připojení. Mýtus o Internetu zadarmo tedy skončí, ale je otázkou, jak…

FLASH! Na dnešní tiskové konferenci Český Telecom oznámil zásadní změnu účtování za připojení k Internetu po dial-upu. Bezprostředním impulsem k tomuto kroku se stalo nedávné rozhodnutí ČTÚ o tom, jak si mají operátoři rozdělovat poplatky právě za připojení k Internetu. Telecom s tím nesouhlasí a „vrací úder“: o října se bude účtovaná částka dělit na tu, kterou zákazník zaplatí Telecomu, a na tu, kterou dostane poskytovatel připojení. Mýtus o Internetu zadarmo tedy skončí, ale je otázkou, jak to dopadne na koncového uživatele – teoreticky by k žádnému zdražení dojít nemuselo. To je ovšem teorie. Podrobnější informace přineseme v zítřejším článku, zájemci si zatím mohou přečíst alespoň tiskovou zprávu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).