Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Český uživatel – seznamte se od mikiqex - Chápu, že pozvánka se dostala hlavně do rukou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 7. 2011 8:34

    mikiqex

    Chápu, že pozvánka se dostala hlavně do rukou těch, kteří se na Internetu pohybují velmi obratně, ale třetina IT specialistů a pouze čtvrtina méně pokročilých uživatelů? Více než polovina do 30 let (naší stárnoucí populace)? V tom případě chápu, proč sekce s technickými pojmy dopadla tak dobře.

    Chtělo by to provést rozložení výsledků do demografie ČR (s přihlédnutím k internetovým přípojkám) a pak by podle mého ty výsledky byly odlišné. Kolem sebe mám hromadu uživatelů internetu (nad 50 let), pro které je internetem browser.

  • 22. 7. 2011 12:00

    misakch (neregistrovaný)

    Dovolím si oponovat Vašemu názoru, že dobrý výsledek sekce s technickými pojmy je zapříčiněn vysokým procentem IT specialistů ve výběru. Osobně bych si to vysvětlil spíše tak, že technické pojmy, které na které se průzkum ptal byly z větší části ty, se kterými se na internetu chtě nechtě setká i běžný uživatel a proto nevidím důvod, proč by je neměl znát. Druhá věc je, že položená otázka zněla, zda uživatel dokáže uvedený pojem vysvětlit. Myslím si, že slyšet vysvětlení některých uživatelů, kteří odpověděli ano, by bylo velice zajímavé :)

    Nicméně vysoký počet IT specialistů mě také překvapil, ale upřímně řečeno si ho vysvětluji spíše tak, že v anonymním průzkumu se je za IT odborníka schopen označit každý, kdo někdy zkoušel napsat webou stránku v poznámkovém bloku :) Nechce se mi příliš věřit, že by se průzkumu účastnilo skutečně tak vysoké procento "geeků" :) Ale pochopitelně jako ve všem, se mohu mýlit.

    Zdravím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).